Łatwa w przygotowaniu zupa serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łatwa w przygotowaniu zupa serowa

Autor: Dziewczyna z tatuażem

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

50 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy wodę, dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę.

Krok 2

Podsmażoną cebulę oraz serek topiony dodajemy do bulionu. Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Do kubeczka odlewamy trzy łyżki zupy, dodajemy trochę wody, łyżkę mąki i dwie łyżki śmietany. Dokładnie mieszamy, następnie wlewamy do zupy. Doprawiamy według uznania.

Krok 4

Gotową zupę podajemy z groszkiem ptysiowym. Jeśli chcesz, aby smak sera był intensywniejszy dodaj go więcej. SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej