
Składniki
1.5 litra
50 gramów
200 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy wodę, dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę.
Krok 2
Podsmażoną cebulę oraz serek topiony dodajemy do bulionu. Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
Do kubeczka odlewamy trzy łyżki zupy, dodajemy trochę wody, łyżkę mąki i dwie łyżki śmietany. Dokładnie mieszamy, następnie wlewamy do zupy. Doprawiamy według uznania.
Krok 4
Gotową zupę podajemy z groszkiem ptysiowym. Jeśli chcesz, aby smak sera był intensywniejszy dodaj go więcej. SMACZNEGO!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej