Łatwa w przygotowaniu zupa serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łatwa w przygotowaniu zupa serowa

Autor: Dziewczyna z tatuażem

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

50 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy wodę, dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę.

Krok 2

Podsmażoną cebulę oraz serek topiony dodajemy do bulionu. Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Do kubeczka odlewamy trzy łyżki zupy, dodajemy trochę wody, łyżkę mąki i dwie łyżki śmietany. Dokładnie mieszamy, następnie wlewamy do zupy. Doprawiamy według uznania.

Krok 4

Gotową zupę podajemy z groszkiem ptysiowym. Jeśli chcesz, aby smak sera był intensywniejszy dodaj go więcej. SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej