Łatwa w przygotowaniu zupa serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łatwa w przygotowaniu zupa serowa

Autor: Dziewczyna z tatuażem

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

50 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy wodę, dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę.

Krok 2

Podsmażoną cebulę oraz serek topiony dodajemy do bulionu. Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Do kubeczka odlewamy trzy łyżki zupy, dodajemy trochę wody, łyżkę mąki i dwie łyżki śmietany. Dokładnie mieszamy, następnie wlewamy do zupy. Doprawiamy według uznania.

Krok 4

Gotową zupę podajemy z groszkiem ptysiowym. Jeśli chcesz, aby smak sera był intensywniejszy dodaj go więcej. SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej