Składniki
1.5 litra
50 gramów
200 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy wodę, dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę.
Krok 2
Podsmażoną cebulę oraz serek topiony dodajemy do bulionu. Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
Do kubeczka odlewamy trzy łyżki zupy, dodajemy trochę wody, łyżkę mąki i dwie łyżki śmietany. Dokładnie mieszamy, następnie wlewamy do zupy. Doprawiamy według uznania.
Krok 4
Gotową zupę podajemy z groszkiem ptysiowym. Jeśli chcesz, aby smak sera był intensywniejszy dodaj go więcej. SMACZNEGO!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej