Łatwa w przygotowaniu zupa serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łatwa w przygotowaniu zupa serowa

Autor: Dziewczyna z tatuażem

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

50 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy wodę, dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę.

Krok 2

Podsmażoną cebulę oraz serek topiony dodajemy do bulionu. Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Do kubeczka odlewamy trzy łyżki zupy, dodajemy trochę wody, łyżkę mąki i dwie łyżki śmietany. Dokładnie mieszamy, następnie wlewamy do zupy. Doprawiamy według uznania.

Krok 4

Gotową zupę podajemy z groszkiem ptysiowym. Jeśli chcesz, aby smak sera był intensywniejszy dodaj go więcej. SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łatwa w przygotowaniu zupa serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej