Delikatna ryba w piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna ryba w piwie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij i podziel na mniejsze kawałki. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, przełóż połowę do żaroodpornego naczynia, przykryj resztą cebulki i zielonym groszkiem.

Krok 3

Podlej piwem i wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej