
Składniki
2 sztuki
400 gramów
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij i podziel na mniejsze kawałki. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na kilka minut.
Krok 2
Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, przełóż połowę do żaroodpornego naczynia, przykryj resztą cebulki i zielonym groszkiem.
Krok 3
Podlej piwem i wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej