Delikatna ryba w piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna ryba w piwie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij i podziel na mniejsze kawałki. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, przełóż połowę do żaroodpornego naczynia, przykryj resztą cebulki i zielonym groszkiem.

Krok 3

Podlej piwem i wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz wieprzowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej