Delikatna ryba w piwie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij i podziel na mniejsze kawałki. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, przełóż połowę do żaroodpornego naczynia, przykryj resztą cebulki i zielonym groszkiem.

Krok 3

Podlej piwem i wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna ryba w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej