Ryba po singapursku

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

0

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

450 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na kawałki o boku ok. 5 cm. Do białek dodaj 2 łyżki mąki oraz wino. Wszystko wymieszaj i obtocz w tym kawałki ryby.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną w plastry cebulę i smaż przez 2 minuty, po czym dodaj curry i podsmaż jeszcze kilka minut.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody oraz zalewą z owoców. Wlej płyn do warzyw i owoców. Zagotuj.

Krok 6

Do sosu dodaj rybę i sok z cytryny. Podgrzej. Wszystko delikatnie wymieszaj i podawaj z ryżem z posiekana kolendra.

Krok 2

Na rozgrzany olej kładź rybę i smaż, aż będzie złotobrązowa. Po usmażeniu - odsącz.

Krok 4

Owoce odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i dodaj do smażonej cebuli.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej