Ryba po singapursku - przepis na rybę po azjatycku | Przepisy.pl pixel

Ryba po singapursku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

null

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

450 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na kawałki o boku ok. 5 cm. Do białek dodaj 2 łyżki mąki oraz wino. Wszystko wymieszaj i obtocz w tym kawałki ryby.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną w plastry cebulę i smaż przez 2 minuty, po czym dodaj curry i podsmaż jeszcze kilka minut.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody oraz zalewą z owoców. Wlej płyn do warzyw i owoców. Zagotuj.

Krok 6

Do sosu dodaj rybę i sok z cytryny. Podgrzej. Wszystko delikatnie wymieszaj i podawaj z ryżem z posiekana kolendra.

Krok 2

Na rozgrzany olej kładź rybę i smaż, aż będzie złotobrązowa. Po usmażeniu - odsącz.

Krok 4

Owoce odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i dodaj do smażonej cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej