
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
null
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
4 łyżki
450 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na kawałki o boku ok. 5 cm. Do białek dodaj 2 łyżki mąki oraz wino. Wszystko wymieszaj i obtocz w tym kawałki ryby.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną w plastry cebulę i smaż przez 2 minuty, po czym dodaj curry i podsmaż jeszcze kilka minut.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody oraz zalewą z owoców. Wlej płyn do warzyw i owoców. Zagotuj.
Krok 6
Do sosu dodaj rybę i sok z cytryny. Podgrzej. Wszystko delikatnie wymieszaj i podawaj z ryżem z posiekana kolendra.
Krok 2
Na rozgrzany olej kładź rybę i smaż, aż będzie złotobrązowa. Po usmażeniu - odsącz.
Krok 4
Owoce odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i dodaj do smażonej cebuli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























