Ryba po singapursku - przepis na rybę po azjatycku | Przepisy.pl pixel

Ryba po singapursku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na kawałki o boku ok. 5 cm. Do białek dodaj 2 łyżki mąki oraz wino. Wszystko wymieszaj i obtocz w tym kawałki ryby.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną w plastry cebulę i smaż przez 2 minuty, po czym dodaj curry i podsmaż jeszcze kilka minut.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody oraz zalewą z owoców. Wlej płyn do warzyw i owoców. Zagotuj.

Krok 6

Do sosu dodaj rybę i sok z cytryny. Podgrzej. Wszystko delikatnie wymieszaj i podawaj z ryżem z posiekana kolendra.

Krok 2

Na rozgrzany olej kładź rybę i smaż, aż będzie złotobrązowa. Po usmażeniu - odsącz.

Krok 4

Owoce odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i dodaj do smażonej cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej