Ryba po singapursku - przepis na rybę po azjatycku | Przepisy.pl pixel

Ryba po singapursku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na kawałki o boku ok. 5 cm. Do białek dodaj 2 łyżki mąki oraz wino. Wszystko wymieszaj i obtocz w tym kawałki ryby.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną w plastry cebulę i smaż przez 2 minuty, po czym dodaj curry i podsmaż jeszcze kilka minut.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody oraz zalewą z owoców. Wlej płyn do warzyw i owoców. Zagotuj.

Krok 6

Do sosu dodaj rybę i sok z cytryny. Podgrzej. Wszystko delikatnie wymieszaj i podawaj z ryżem z posiekana kolendra.

Krok 2

Na rozgrzany olej kładź rybę i smaż, aż będzie złotobrązowa. Po usmażeniu - odsącz.

Krok 4

Owoce odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i dodaj do smażonej cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej