
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
null
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
4 łyżki
450 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na kawałki o boku ok. 5 cm. Do białek dodaj 2 łyżki mąki oraz wino. Wszystko wymieszaj i obtocz w tym kawałki ryby.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną w plastry cebulę i smaż przez 2 minuty, po czym dodaj curry i podsmaż jeszcze kilka minut.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody oraz zalewą z owoców. Wlej płyn do warzyw i owoców. Zagotuj.
Krok 6
Do sosu dodaj rybę i sok z cytryny. Podgrzej. Wszystko delikatnie wymieszaj i podawaj z ryżem z posiekana kolendra.
Krok 2
Na rozgrzany olej kładź rybę i smaż, aż będzie złotobrązowa. Po usmażeniu - odsącz.
Krok 4
Owoce odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i dodaj do smażonej cebuli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej