Ryba po singapursku - przepis na rybę po azjatycku | Przepisy.pl

Ryba po singapursku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na kawałki o boku ok. 5 cm. Do białek dodaj 2 łyżki mąki oraz wino. Wszystko wymieszaj i obtocz w tym kawałki ryby.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną w plastry cebulę i smaż przez 2 minuty, po czym dodaj curry i podsmaż jeszcze kilka minut.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody oraz zalewą z owoców. Wlej płyn do warzyw i owoców. Zagotuj.

Krok 6

Do sosu dodaj rybę i sok z cytryny. Podgrzej. Wszystko delikatnie wymieszaj i podawaj z ryżem z posiekana kolendra.

Krok 2

Na rozgrzany olej kładź rybę i smaż, aż będzie złotobrązowa. Po usmażeniu - odsącz.

Krok 4

Owoce odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i dodaj do smażonej cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po singapursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej