Aromatyczny rosól z papryką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, kroimy na kawałki. Warzywa obieramy, kroimy w kawałki (paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych), zalewamy wodą, dodajemy przyprawy. Gotujemy na niewielkim ogniu ok. 2 godzin.

Krok 2

Przyprawiamy do smaku. Zupę przecedzamy. Podajemy np. z domowym makaronem, świeżą natką pietruszki i jeśli lubimy - gotowanymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny rosól z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny rosól z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny rosól z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny rosól z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny rosól z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny rosól z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny rosól z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pałki jogurtowe
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej