Ryba w sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w sosie curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 łyżki

0.5 szklanki

3 dekagramy

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżki

null

50 dekagramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło* roztop w garnku.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z mlekiem, dopraw curry, sokiem z cytryny, cukrem i solą. Całość wlej do garnka i podgrzewaj do momentu, gdy sos zgęstnieje. Ciągle mieszaj.

Krok 3

Filety usmaż i wyłóż na półmisek. Orzechy i natkę posiekaj.

Krok 4

Rybę polej sosem i posyp orzechami oraz natką pietruszki. Serwuj z ulubioną surówką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej