
Składniki
1 szczypta
0.5 łyżki
0.5 szklanki
3 dekagramy
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżki
null
50 dekagramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło* roztop w garnku.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z mlekiem, dopraw curry, sokiem z cytryny, cukrem i solą. Całość wlej do garnka i podgrzewaj do momentu, gdy sos zgęstnieje. Ciągle mieszaj.
Krok 3
Filety usmaż i wyłóż na półmisek. Orzechy i natkę posiekaj.
Krok 4
Rybę polej sosem i posyp orzechami oraz natką pietruszki. Serwuj z ulubioną surówką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej