Ryba w sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w sosie curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 łyżki

0.5 szklanki

3 dekagramy

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżki

null

50 dekagramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło* roztop w garnku.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z mlekiem, dopraw curry, sokiem z cytryny, cukrem i solą. Całość wlej do garnka i podgrzewaj do momentu, gdy sos zgęstnieje. Ciągle mieszaj.

Krok 3

Filety usmaż i wyłóż na półmisek. Orzechy i natkę posiekaj.

Krok 4

Rybę polej sosem i posyp orzechami oraz natką pietruszki. Serwuj z ulubioną surówką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej