Ryba w sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w sosie curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 łyżki

0.5 szklanki

3 dekagramy

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżki

null

50 dekagramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło* roztop w garnku.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z mlekiem, dopraw curry, sokiem z cytryny, cukrem i solą. Całość wlej do garnka i podgrzewaj do momentu, gdy sos zgęstnieje. Ciągle mieszaj.

Krok 3

Filety usmaż i wyłóż na półmisek. Orzechy i natkę posiekaj.

Krok 4

Rybę polej sosem i posyp orzechami oraz natką pietruszki. Serwuj z ulubioną surówką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej