
Składniki
20
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
50
1 szczypta
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Muszle ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Surowego łososia pokrój w grubą kostkę, włóż do miksera wraz z wędzonym łososiem, posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny i śmietaną. Zmiksuj na gładką masę i dopraw do smaku. Wymieszaj z serem.
Krok 3
Ugotowany makaron muszle napełnij łososiowym farszem przy użyciu rękawa do szprycowania. Naczynie żaroodporne natłuść i umieść w nim muszle.
Krok 4
Fix Spaghetti Carbonara Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Następnie wlej do naczynia z muszlami.
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i zapiekaj 45 minut. Posyp startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej