
Składniki
20
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
50
1 szczypta
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Muszle ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Surowego łososia pokrój w grubą kostkę, włóż do miksera wraz z wędzonym łososiem, posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny i śmietaną. Zmiksuj na gładką masę i dopraw do smaku. Wymieszaj z serem.
Krok 3
Ugotowany makaron muszle napełnij łososiowym farszem przy użyciu rękawa do szprycowania. Naczynie żaroodporne natłuść i umieść w nim muszle.
Krok 4
Fix Spaghetti Carbonara Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Następnie wlej do naczynia z muszlami.
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i zapiekaj 45 minut. Posyp startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej