Makaron muszle z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron muszle z rybą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

50

1 szczypta

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Muszle ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Surowego łososia pokrój w grubą kostkę, włóż do miksera wraz z wędzonym łososiem, posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny i śmietaną. Zmiksuj na gładką masę i dopraw do smaku. Wymieszaj z serem.

Krok 3

Ugotowany makaron muszle napełnij łososiowym farszem przy użyciu rękawa do szprycowania. Naczynie żaroodporne natłuść i umieść w nim muszle.

Krok 4

Fix Spaghetti Carbonara Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Następnie wlej do naczynia z muszlami.

Krok 5

Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i zapiekaj 45 minut. Posyp startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej