Makaron muszle z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron muszle z rybą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

50

1 szczypta

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Muszle ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Surowego łososia pokrój w grubą kostkę, włóż do miksera wraz z wędzonym łososiem, posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny i śmietaną. Zmiksuj na gładką masę i dopraw do smaku. Wymieszaj z serem.

Krok 3

Ugotowany makaron muszle napełnij łososiowym farszem przy użyciu rękawa do szprycowania. Naczynie żaroodporne natłuść i umieść w nim muszle.

Krok 4

Fix Spaghetti Carbonara Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Następnie wlej do naczynia z muszlami.

Krok 5

Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i zapiekaj 45 minut. Posyp startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej