
Składniki
20
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
50
1 szczypta
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Muszle ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Surowego łososia pokrój w grubą kostkę, włóż do miksera wraz z wędzonym łososiem, posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny i śmietaną. Zmiksuj na gładką masę i dopraw do smaku. Wymieszaj z serem.
Krok 3
Ugotowany makaron muszle napełnij łososiowym farszem przy użyciu rękawa do szprycowania. Naczynie żaroodporne natłuść i umieść w nim muszle.
Krok 4
Fix Spaghetti Carbonara Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Następnie wlej do naczynia z muszlami.
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i zapiekaj 45 minut. Posyp startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej