Makaron muszle z rybą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

76

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

50

1 szczypta

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Muszle ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Surowego łososia pokrój w grubą kostkę, włóż do miksera wraz z wędzonym łososiem, posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny i śmietaną. Zmiksuj na gładką masę i dopraw do smaku. Wymieszaj z serem.

Krok 3

Ugotowany makaron muszle napełnij łososiowym farszem przy użyciu rękawa do szprycowania. Naczynie żaroodporne natłuść i umieść w nim muszle.

Krok 4

Fix Spaghetti Carbonara Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Następnie wlej do naczynia z muszlami.

Krok 5

Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i zapiekaj 45 minut. Posyp startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron muszle z rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczone warzywa korzeniowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej