
Składniki
6 łyżek
1 szczypta
12 sztuk
1 łyżeczka
1 szczypta
100 gramów
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z indyka pokrój w kostkę.
Krok 2
Przygotuj marynatę: ocet wymieszaj z olejem, solą, pieprzem i tymiankiem. Zalej nią mięso.
Krok 3
Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Cebulę obierz i pokrój wzdłuż.
Krok 4
Kukurydzę przekrój na pół, a boczek i paprykę pokrój na kawałki.
Krok 5
Na szpadki nabijaj na przemian mięso, paprykę, boczek, cebulę, pieczarkę i kukurydzę.
Krok 6
Oprósz solą i pieprzem. Piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej