Filet z indyka z kukurydzą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szczypta

4 sztuki

200 gramów

100 gramów

12 sztuk

6 łyżek

1 sztuka

12 sztuk

1 szczypta

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z indyka pokrój w kostkę.

Krok 2

Przygotuj marynatę: ocet wymieszaj z olejem, solą, pieprzem i tymiankiem. Zalej nią mięso.

Krok 3

Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Cebulę obierz i pokrój wzdłuż.

Krok 4

Kukurydzę przekrój na pół, a boczek i paprykę pokrój na kawałki.

Krok 5

Na szpadki nabijaj na przemian mięso, paprykę, boczek, cebulę, pieczarkę i kukurydzę.

Krok 6

Oprósz solą i pieprzem. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej