Filet z indyka z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z indyka z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szczypta

12 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z indyka pokrój w kostkę.

Krok 2

Przygotuj marynatę: ocet wymieszaj z olejem, solą, pieprzem i tymiankiem. Zalej nią mięso.

Krok 3

Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Cebulę obierz i pokrój wzdłuż.

Krok 4

Kukurydzę przekrój na pół, a boczek i paprykę pokrój na kawałki.

Krok 5

Na szpadki nabijaj na przemian mięso, paprykę, boczek, cebulę, pieczarkę i kukurydzę.

Krok 6

Oprósz solą i pieprzem. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto z jabłkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej