
Składniki
6 łyżek
1 szczypta
12 sztuk
1 łyżeczka
1 szczypta
100 gramów
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z indyka pokrój w kostkę.
Krok 2
Przygotuj marynatę: ocet wymieszaj z olejem, solą, pieprzem i tymiankiem. Zalej nią mięso.
Krok 3
Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Cebulę obierz i pokrój wzdłuż.
Krok 4
Kukurydzę przekrój na pół, a boczek i paprykę pokrój na kawałki.
Krok 5
Na szpadki nabijaj na przemian mięso, paprykę, boczek, cebulę, pieczarkę i kukurydzę.
Krok 6
Oprósz solą i pieprzem. Piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej