Filet z indyka z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szczypta

12 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z indyka pokrój w kostkę.

Krok 2

Przygotuj marynatę: ocet wymieszaj z olejem, solą, pieprzem i tymiankiem. Zalej nią mięso.

Krok 3

Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Cebulę obierz i pokrój wzdłuż.

Krok 4

Kukurydzę przekrój na pół, a boczek i paprykę pokrój na kawałki.

Krok 5

Na szpadki nabijaj na przemian mięso, paprykę, boczek, cebulę, pieczarkę i kukurydzę.

Krok 6

Oprósz solą i pieprzem. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej