Pierożki z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki z kiełbasą

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 szklanki

2.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

3 dekagramy

30 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto : ciepłe mleko i cukier połącz , odstaw na 10 minut . Przesianą mąkę wyrób z solą , oliwą , żółtkami i zimnym masłem . Wlej rozczyn , zagnieć miękkie ciasto , podsypując mąką . posmaruj oliwą , odstwa na około 45 minut .

Krok 2

Farsz : kiełbasę , cebulę i obranego pomidora pokrój w kostkę . Kiełbasę podsmaż na oliwie . Dodaj cebulę i pomidor , podduś , przypraw . Ostudź , posyp posiekaną bazylią i pokrojonym w małą kostkę serem , połącz .

Krok 3

Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć , podziel na 8 części . Rozwałkuj na placki o śr . 15 cm . Na połowie każdego ułóż porcje farszu , przykryj druga połową ciasta . Brzegi posmaruj roztrzepanym jbiałkiem , dokładnie sklej . Pierogi ułóż na natłuszczonej blasze , wierzch posmaruj białkiem . Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni C .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej