Pierożki z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki z kiełbasą

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 szklanki

2.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

3 dekagramy

30 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto : ciepłe mleko i cukier połącz , odstaw na 10 minut . Przesianą mąkę wyrób z solą , oliwą , żółtkami i zimnym masłem . Wlej rozczyn , zagnieć miękkie ciasto , podsypując mąką . posmaruj oliwą , odstwa na około 45 minut .

Krok 2

Farsz : kiełbasę , cebulę i obranego pomidora pokrój w kostkę . Kiełbasę podsmaż na oliwie . Dodaj cebulę i pomidor , podduś , przypraw . Ostudź , posyp posiekaną bazylią i pokrojonym w małą kostkę serem , połącz .

Krok 3

Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć , podziel na 8 części . Rozwałkuj na placki o śr . 15 cm . Na połowie każdego ułóż porcje farszu , przykryj druga połową ciasta . Brzegi posmaruj roztrzepanym jbiałkiem , dokładnie sklej . Pierogi ułóż na natłuszczonej blasze , wierzch posmaruj białkiem . Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni C .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kaszotto z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej