Szaszłyki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki wołowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2

7 łyżek

1 łyżeczka

null

750 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść i pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Składniki marynaty wymieszaj, a następnie włóż do niej kawałki polędwicy. Odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.

Krok 3

Paprykę oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 4

Cebulę pokrój w plasterki. Na szpadki nadziewaj na przemian polędwicę, paprykę i cebulę. Piecz około 14 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej