Szaszłyki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyki wołowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2

7 łyżek

1 łyżeczka

null

750 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść i pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Składniki marynaty wymieszaj, a następnie włóż do niej kawałki polędwicy. Odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.

Krok 3

Paprykę oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 4

Cebulę pokrój w plasterki. Na szpadki nadziewaj na przemian polędwicę, paprykę i cebulę. Piecz około 14 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej