Szaszłyki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki wołowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2

7 łyżek

1 łyżeczka

null

750 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść i pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Składniki marynaty wymieszaj, a następnie włóż do niej kawałki polędwicy. Odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.

Krok 3

Paprykę oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 4

Cebulę pokrój w plasterki. Na szpadki nadziewaj na przemian polędwicę, paprykę i cebulę. Piecz około 14 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej