Szaszłyki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki wołowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2

7 łyżek

1 łyżeczka

null

750 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść i pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Składniki marynaty wymieszaj, a następnie włóż do niej kawałki polędwicy. Odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.

Krok 3

Paprykę oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 4

Cebulę pokrój w plasterki. Na szpadki nadziewaj na przemian polędwicę, paprykę i cebulę. Piecz około 14 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej