
Składniki
4 sztuki
8 plastrów
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka umyj i osusz. Pokrój je na medaliony i uformuj.
Krok 2
Posól i usmaż na oleju.
Krok 3
Brzoskwinie i jabłka obierz, po czym usuń pestki i pokrój na ćwiartki.
Krok 4
Krążki ananasa podziel na pół.
Krok 5
Kawałki mięsa nabijaj na rożen na przemian z owocami. Piecz około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej