Szaszłyk z kurczaka z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z kurczaka z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 plastrów

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka umyj i osusz. Pokrój je na medaliony i uformuj.

Krok 2

Posól i usmaż na oleju.

Krok 3

Brzoskwinie i jabłka obierz, po czym usuń pestki i pokrój na ćwiartki.

Krok 4

Krążki ananasa podziel na pół.

Krok 5

Kawałki mięsa nabijaj na rożen na przemian z owocami. Piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej