
Składniki
4 sztuki
8 plastrów
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka umyj i osusz. Pokrój je na medaliony i uformuj.
Krok 2
Posól i usmaż na oleju.
Krok 3
Brzoskwinie i jabłka obierz, po czym usuń pestki i pokrój na ćwiartki.
Krok 4
Krążki ananasa podziel na pół.
Krok 5
Kawałki mięsa nabijaj na rożen na przemian z owocami. Piecz około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej