Szaszłyk z kurczaka z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z kurczaka z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 plastrów

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka umyj i osusz. Pokrój je na medaliony i uformuj.

Krok 2

Posól i usmaż na oleju.

Krok 3

Brzoskwinie i jabłka obierz, po czym usuń pestki i pokrój na ćwiartki.

Krok 4

Krążki ananasa podziel na pół.

Krok 5

Kawałki mięsa nabijaj na rożen na przemian z owocami. Piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z kurczaka z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej