Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju lub oliwy. Przestudź. Mięso wymieszaj z jajkiem, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, przesmażoną cebulą, pieprzem i przyprawą do gyrosa Knorr. Dodaj bułkę tartą jeśli masa jest zbyt płynna.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w 3cm paski, fetę pokrój w kostkę. Z mięsa mielonego formuj podłużne roladki zamykając w ich wnętrzu paprykę i ser feta. Smaż na oleju lub oliwie. Usmażone nabijaj na długie wykałaczki i podawaj z ulubionymi sosami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej