Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką
średnie
11 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju lub oliwy. Przestudź. Mięso wymieszaj z jajkiem, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, przesmażoną cebulą, pieprzem i przyprawą do gyrosa Knorr. Dodaj bułkę tartą jeśli masa jest zbyt płynna.
Krok 2
Paprykę umyj i pokrój w 3cm paski, fetę pokrój w kostkę. Z mięsa mielonego formuj podłużne roladki zamykając w ich wnętrzu paprykę i ser feta. Smaż na oleju lub oliwie. Usmażone nabijaj na długie wykałaczki i podawaj z ulubionymi sosami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej