Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju lub oliwy. Przestudź. Mięso wymieszaj z jajkiem, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, przesmażoną cebulą, pieprzem i przyprawą do gyrosa Knorr. Dodaj bułkę tartą jeśli masa jest zbyt płynna.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w 3cm paski, fetę pokrój w kostkę. Z mięsa mielonego formuj podłużne roladki zamykając w ich wnętrzu paprykę i ser feta. Smaż na oleju lub oliwie. Usmażone nabijaj na długie wykałaczki i podawaj z ulubionymi sosami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej