Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką
średnie
11 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju lub oliwy. Przestudź. Mięso wymieszaj z jajkiem, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, przesmażoną cebulą, pieprzem i przyprawą do gyrosa Knorr. Dodaj bułkę tartą jeśli masa jest zbyt płynna.
Krok 2
Paprykę umyj i pokrój w 3cm paski, fetę pokrój w kostkę. Z mięsa mielonego formuj podłużne roladki zamykając w ich wnętrzu paprykę i ser feta. Smaż na oleju lub oliwie. Usmażone nabijaj na długie wykałaczki i podawaj z ulubionymi sosami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































