Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju lub oliwy. Przestudź. Mięso wymieszaj z jajkiem, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, przesmażoną cebulą, pieprzem i przyprawą do gyrosa Knorr. Dodaj bułkę tartą jeśli masa jest zbyt płynna.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w 3cm paski, fetę pokrój w kostkę. Z mięsa mielonego formuj podłużne roladki zamykając w ich wnętrzu paprykę i ser feta. Smaż na oleju lub oliwie. Usmażone nabijaj na długie wykałaczki i podawaj z ulubionymi sosami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej