Pisto Manchego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pisto Manchego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 gramów

2 łyżki

600 gramów

1 szczypta

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek.

Krok 2

Cebulę obierz, paprykę oczyść, usuń gniazda nasienne. Odetnij końcówki cukinii i umyj ją.

Krok 3

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.

Krok 4

Rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę, pomidory, cukinię oraz paprykę. Smaż na wolnym ogniu przez 30 minut, by sos z pomidorów odparował.

Krok 5

Dopraw do smaku. Podawaj z gorącymi grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tort leśny mech
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej