
Składniki
300 gramów
200 gramów
2 łyżki
600 gramów
1 szczypta
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek.
Krok 2
Cebulę obierz, paprykę oczyść, usuń gniazda nasienne. Odetnij końcówki cukinii i umyj ją.
Krok 3
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.
Krok 4
Rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę, pomidory, cukinię oraz paprykę. Smaż na wolnym ogniu przez 30 minut, by sos z pomidorów odparował.
Krok 5
Dopraw do smaku. Podawaj z gorącymi grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej