
Składniki
300 gramów
200 gramów
2 łyżki
600 gramów
1 szczypta
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek.
Krok 2
Cebulę obierz, paprykę oczyść, usuń gniazda nasienne. Odetnij końcówki cukinii i umyj ją.
Krok 3
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.
Krok 4
Rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę, pomidory, cukinię oraz paprykę. Smaż na wolnym ogniu przez 30 minut, by sos z pomidorów odparował.
Krok 5
Dopraw do smaku. Podawaj z gorącymi grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej