Pisto Manchego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pisto Manchego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 gramów

2 łyżki

600 gramów

1 szczypta

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek.

Krok 2

Cebulę obierz, paprykę oczyść, usuń gniazda nasienne. Odetnij końcówki cukinii i umyj ją.

Krok 3

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.

Krok 4

Rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę, pomidory, cukinię oraz paprykę. Smaż na wolnym ogniu przez 30 minut, by sos z pomidorów odparował.

Krok 5

Dopraw do smaku. Podawaj z gorącymi grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej