Pisto Manchego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pisto Manchego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 gramów

2 łyżki

600 gramów

1 szczypta

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek.

Krok 2

Cebulę obierz, paprykę oczyść, usuń gniazda nasienne. Odetnij końcówki cukinii i umyj ją.

Krok 3

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.

Krok 4

Rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę, pomidory, cukinię oraz paprykę. Smaż na wolnym ogniu przez 30 minut, by sos z pomidorów odparował.

Krok 5

Dopraw do smaku. Podawaj z gorącymi grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pisto Manchego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej