
Składniki
0.5 sztuki
0.5 kilograma
1 opakowanie
3 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę białą siekamy,gotujemy w osolonej wodzie 20 min od zagotowania,gdy już będzie ugotowna odciskamy wodę
Krok 2
mięso przysmażamy na oleju
Krok 3
makaron gotujemu w osolonej wodzie z dodatkiem oleju
Krok 4
cebule siekamy,smażymy na oleju
Krok 5
marchewke kroimy w drobne kawałki,przysmażamy na oleju
Krok 6
wszystkie składniki łączymy,doprawiamy natką pietruszki,solą,pieprzem,papryką ostrą,vegetą,

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łazanki
Łazanki to makaron o charakterystycznym kształcie małych, cienkich kwadratów. Gotuje się je w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, a następnie dodaje do kapusty i mięsa. Legenda głosi, że łazanki przywędrowały do Polski razem z królową Boną, która przywiozła ten przepis z Włoch. Zasmakowały Polakom i szybko zyskały popularność, która nieprzerwanie trwa do dziś. Obecnie łazanki przyrządza się na różne sposoby – z mięsem wieprzowym, wołowym lub z kurczakiem, a także w wersji wegetariańskiej. Dobrym dodatkiem do nich jest odrobina ugotowanej marchewki i cebula. Przyprawy, które warto dodać to pieprz i słodka papryka - kontrastujące ze sobą i nadające potrawie wyrazisty smak. Podawaj na gorąco w głębokich talerzach. Możesz też udekorować danie świeżo posiekaną pietruszką lub listkami bazylii, ale nie jest to konieczne.