Łazanki z makiem, miodem, orzechami i rodzynkami
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
5 dekagramów
3 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
30 dekagramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mak sparz wrzącą wodą, osącz, ostudź i zmiel.
Krok 2
Dodaj miód, łyżeczkę posiekanej skórki pomarańczowej, rodzynki i posiekane orzechy, wymieszaj i włóż na 120 minut do lodówki.
Krok 3
Łazanki ugotuj w osolonym wrzątku, ostudź. Dodaj masę makową, wymieszaj i udekoruj bakaliami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Jak przyprawić karczek i jakich produktów nie powinno zabraknąć w kuchni? Razem z nami znajdziesz wiele apetycznych inspiracji.
Czytaj więcejCzym nadziewać chlebek pita? Jakie dodatki sprawdzą się najlepiej? Zdradzamy tajemnice pity. Sprawdźcie sami!
Czytaj więcej