Łazanki z makiem, miodem, orzechami i rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łazanki z makiem, miodem, orzechami i rodzynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżki

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mak sparz wrzącą wodą, osącz, ostudź i zmiel.

Krok 2

Dodaj miód, łyżeczkę posiekanej skórki pomarańczowej, rodzynki i posiekane orzechy, wymieszaj i włóż na 120 minut do lodówki.

Krok 3

Łazanki ugotuj w osolonym wrzątku, ostudź. Dodaj masę makową, wymieszaj i udekoruj bakaliami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łazanki z makiem, miodem, orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łazanki z makiem, miodem, orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łazanki z makiem, miodem, orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łazanki z makiem, miodem, orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łazanki z makiem, miodem, orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łazanki z makiem, miodem, orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łazanki z makiem, miodem, orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łazanki z makiem, miodem, orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej