Łazanki z makiem, miodem, orzechami i rodzynkami
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
5 dekagramów
3 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
30 dekagramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mak sparz wrzącą wodą, osącz, ostudź i zmiel.
Krok 2
Dodaj miód, łyżeczkę posiekanej skórki pomarańczowej, rodzynki i posiekane orzechy, wymieszaj i włóż na 120 minut do lodówki.
Krok 3
Łazanki ugotuj w osolonym wrzątku, ostudź. Dodaj masę makową, wymieszaj i udekoruj bakaliami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej