Meksykański przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz i pokrój w paski. Następnie skrop oliwą. Oprósz kuminem, dodaj kolendrę i obsmaż na rozgrzanej patelni. Dopraw do smaku.

Krok 2

Awokado obierz, pokrój w pół plastry, paprykę pokrój na mniejsze kawałki, a pomidory w kostkę.

Krok 3

Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 4

Wszystkie składniki: kurczaka, paprykę, pomidory oraz awokado umieść w misce i wymieszaj z przygotowanym sosem.

Krok 5

Doprawiony farsz rozłóż na tortilli, posyp świeżą kolendrą i podawaj na zimno. Możesz również posypać żółtym serem, tortillę zrolować i zapiec kilka minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Polonezy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej