
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
5 łyżek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi opłucz i pokrój w paski. Następnie skrop oliwą. Oprósz kuminem, dodaj kolendrę i obsmaż na rozgrzanej patelni. Dopraw do smaku.
Krok 2
Awokado obierz, pokrój w pół plastry, paprykę pokrój na mniejsze kawałki, a pomidory w kostkę.
Krok 3
Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
Krok 4
Wszystkie składniki: kurczaka, paprykę, pomidory oraz awokado umieść w misce i wymieszaj z przygotowanym sosem.
Krok 5
Doprawiony farsz rozłóż na tortilli, posyp świeżą kolendrą i podawaj na zimno. Możesz również posypać żółtym serem, tortillę zrolować i zapiec kilka minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej