Meksykański przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz i pokrój w paski. Następnie skrop oliwą. Oprósz kuminem, dodaj kolendrę i obsmaż na rozgrzanej patelni. Dopraw do smaku.

Krok 2

Awokado obierz, pokrój w pół plastry, paprykę pokrój na mniejsze kawałki, a pomidory w kostkę.

Krok 3

Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 4

Wszystkie składniki: kurczaka, paprykę, pomidory oraz awokado umieść w misce i wymieszaj z przygotowanym sosem.

Krok 5

Doprawiony farsz rozłóż na tortilli, posyp świeżą kolendrą i podawaj na zimno. Możesz również posypać żółtym serem, tortillę zrolować i zapiec kilka minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej