
Składniki
1 sztuka
1 mililitr
1 pęczek
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania placki ziemniaczane wsyp do miski.
Krok 2
Jajko wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Natkę umyj, wysusz i posiekaj drobno.
Krok 3
Do miski wlej wodę, dodaj jajko, natkę i len oraz przyprawy. Wymieszaj wszystko i zostaw na pół godz.
Krok 4
Po tym czasie porcje ciasta nakładaj łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na rumiano z obu stron.

Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej