Placki ziemniacznane z natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniacznane z natką pietruszki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 mililitr

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania placki ziemniaczane wsyp do miski.

Krok 2

Jajko wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Natkę umyj, wysusz i posiekaj drobno.

Krok 3

Do miski wlej wodę, dodaj jajko, natkę i len oraz przyprawy. Wymieszaj wszystko i zostaw na pół godz.

Krok 4

Po tym czasie porcje ciasta nakładaj łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na rumiano z obu stron.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej