Składniki
1 sztuka
1 mililitr
1 pęczek
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania placki ziemniaczane wsyp do miski.
Krok 2
Jajko wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Natkę umyj, wysusz i posiekaj drobno.
Krok 3
Do miski wlej wodę, dodaj jajko, natkę i len oraz przyprawy. Wymieszaj wszystko i zostaw na pół godz.
Krok 4
Po tym czasie porcje ciasta nakładaj łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na rumiano z obu stron.
Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej