Placki ziemniacznane z natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniacznane z natką pietruszki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 mililitr

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania placki ziemniaczane wsyp do miski.

Krok 2

Jajko wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Natkę umyj, wysusz i posiekaj drobno.

Krok 3

Do miski wlej wodę, dodaj jajko, natkę i len oraz przyprawy. Wymieszaj wszystko i zostaw na pół godz.

Krok 4

Po tym czasie porcje ciasta nakładaj łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na rumiano z obu stron.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej