
Składniki
1 sztuka
1 mililitr
1 pęczek
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania placki ziemniaczane wsyp do miski.
Krok 2
Jajko wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Natkę umyj, wysusz i posiekaj drobno.
Krok 3
Do miski wlej wodę, dodaj jajko, natkę i len oraz przyprawy. Wymieszaj wszystko i zostaw na pół godz.
Krok 4
Po tym czasie porcje ciasta nakładaj łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na rumiano z obu stron.

Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej