Placki ziemniacznane z natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Placki ziemniacznane z natką pietruszki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 mililitr

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania placki ziemniaczane wsyp do miski.

Krok 2

Jajko wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Natkę umyj, wysusz i posiekaj drobno.

Krok 3

Do miski wlej wodę, dodaj jajko, natkę i len oraz przyprawy. Wymieszaj wszystko i zostaw na pół godz.

Krok 4

Po tym czasie porcje ciasta nakładaj łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na rumiano z obu stron.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniacznane z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej