PRZEPISY.PL

Fondue serowe gromadzi wokół stołu. Gęsty kremowy sos serowy i warzywa takie jak seler naciowy, papryka lub marchew. Pyszne także z pieczywem.

Fondue serowe   - autor: przepisy.pl

Fondue serowe

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
117
osób dodało do Mniamlisty
117
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • papryka (ok. 80 g)1 szt
  • łodyga selera naciowego (ok. 200 g)4 szt
  • Sos serowy Knorr
    1 szt
  • marchew (ok. 300 g)2 szt
  • serek topiony śmietankowy2 szt
  • Pomidory cherry 10 szt
  • mleko500 ml
  • bagietka1 szt
  • patyczki do szaszłyków1 szt
Fondue serowe   – krok 1

Krok 1

Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.
Fondue serowe   – krok 2

Krok 2

W garnku podgrzej mleko, dodaj Sos serowy Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.
Fondue serowe   – krok 3

Krok 3

Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos serowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

517
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
255
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
81
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
137
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe