Fondue serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fondue serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

183 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

10 sztuk

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.

Fondue serowe   - Krok 1

Krok 2

W garnku podgrzej mleko, dodaj Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.

Fondue serowe   - Krok 2

Krok 3

Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.

Fondue serowe   - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fondue serowe  Fondue serowe

Fondue to potrawa na bazie roztopionego sera, którą wymyślili szwajcarscy górale. Szybko stała się popularna również we Francji i Włoszech, a później na całym świecie. W jej składzie powinno znaleźć się białe wino. Fondue jest potrawą szczególną – gromadzi przy stole ludzi. Tradycyjne serowe fondue podaje się we wspólnej podgrzewanej misie, która kładziona jest na środku stołu. Dlatego też jest to idealny pomysł na rodzinne spotkanie lub imprezę. Fondue je się maczając w nim przygotowane osobno kawałki warzyw lub pieczywa. Dobór składników zależy wyłącznie od fantazji kucharza. Bardzo dobrze sprawdzają się warzywa twarde, a więc marchewka, seler naciowy, kawałki zielonego ogórka, kolorowa papryka. Z pieczywa świetnie nadaje się bagietka pokrojona w kromeczki. To danie niezwykle aromatyczne i uzależniające.