
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
10 sztuk
500 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.

Krok 2
W garnku podgrzej mleko, dodaj Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.

Krok 3
Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fondue serowe
Fondue to potrawa na bazie roztopionego sera, którą wymyślili szwajcarscy górale. Szybko stała się popularna również we Francji i Włoszech, a później na całym świecie. W jej składzie powinno znaleźć się białe wino. Fondue jest potrawą szczególną – gromadzi przy stole ludzi. Tradycyjne serowe fondue podaje się we wspólnej podgrzewanej misie, która kładziona jest na środku stołu. Dlatego też jest to idealny pomysł na rodzinne spotkanie lub imprezę. Fondue je się maczając w nim przygotowane osobno kawałki warzyw lub pieczywa. Dobór składników zależy wyłącznie od fantazji kucharza. Bardzo dobrze sprawdzają się warzywa twarde, a więc marchewka, seler naciowy, kawałki zielonego ogórka, kolorowa papryka. Z pieczywa świetnie nadaje się bagietka pokrojona w kromeczki. To danie niezwykle aromatyczne i uzależniające.