Fondue serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

171 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

10 sztuk

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.

Fondue serowe   - Krok 1

Krok 2

W garnku podgrzej mleko, dodaj Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.

Fondue serowe   - Krok 2

Krok 3

Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.

Fondue serowe   - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fondue serowe  Fondue serowe

Fondue to potrawa na bazie roztopionego sera, którą wymyślili szwajcarscy górale. Szybko stała się popularna również we Francji i Włoszech, a później na całym świecie. W jej składzie powinno znaleźć się białe wino. Fondue jest potrawą szczególną – gromadzi przy stole ludzi. Tradycyjne serowe fondue podaje się we wspólnej podgrzewanej misie, która kładziona jest na środku stołu. Dlatego też jest to idealny pomysł na rodzinne spotkanie lub imprezę. Fondue je się maczając w nim przygotowane osobno kawałki warzyw lub pieczywa. Dobór składników zależy wyłącznie od fantazji kucharza. Bardzo dobrze sprawdzają się warzywa twarde, a więc marchewka, seler naciowy, kawałki zielonego ogórka, kolorowa papryka. Z pieczywa świetnie nadaje się bagietka pokrojona w kromeczki. To danie niezwykle aromatyczne i uzależniające.