"Kurczaczki" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

"Kurczaczki"

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia myjemy. Skrzydełka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Olej wlewamy do miseczki. Dodajemy do niego wszystkie przyprawy. Mieszamy i powstałą marynatą zalewamy mięso.

Krok 2

Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Krok 3

Po tym czasie wykładamy kurczaczki na blaszkę grillową i grillujemy ok. 1 godziny. Danie to doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno jako przegryzka przy oglądaniu telewizji. Pasują do niego sosy BBQ i czosnkowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fish and Chips
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej