"Kurczaczki" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

"Kurczaczki"

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia myjemy. Skrzydełka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Olej wlewamy do miseczki. Dodajemy do niego wszystkie przyprawy. Mieszamy i powstałą marynatą zalewamy mięso.

Krok 2

Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Krok 3

Po tym czasie wykładamy kurczaczki na blaszkę grillową i grillujemy ok. 1 godziny. Danie to doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno jako przegryzka przy oglądaniu telewizji. Pasują do niego sosy BBQ i czosnkowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej