Faszerowany kalafior z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowany kalafior z rusztu

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

200 gramów

150 gramów

20 gramów

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: Filety zmielić i wymieszać z przyprawami. Cebulkę i pieczarki drobno posiekać, podsmażyć na oliwie - dodać do mięsa i wymieszać. Dodać starty żółty ser i jajko- wymieszać.

Krok 2

Kalafiora zblanszować w osolonej wodzie. Położyć na folii aluminiowej głąbem do spodu. Wyciąć kilka różyczek. Nafaszerować kalafior farszem (także od spodu; farszu jest sporo, więc należy go powciskać między różyczki kalafiora i nałożyć 'z górką'), wetknąć wcześniej wycięte różyczki.

Krok 3

Skropić oliwą, posypać odrobiną sera żółtego, zawinąć w folię, piec tacce na grillu przez ok. 80min. Następnie odkryć i podpiec przez kolejne 5-10min. Dobrze smakuje z sosem tzatziki lub czosnkowym; można również posypać bułką tartą zarumienioną na maśle. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowany kalafior z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowany kalafior z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowany kalafior z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowany kalafior z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowany kalafior z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowany kalafior z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowany kalafior z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowany kalafior z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej