
Składniki
150 gramów
2 łyżeczki
200 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
150 gramów
20 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Farsz: Filety zmielić i wymieszać z przyprawami. Cebulkę i pieczarki drobno posiekać, podsmażyć na oliwie - dodać do mięsa i wymieszać. Dodać starty żółty ser i jajko- wymieszać.
Krok 2
Kalafiora zblanszować w osolonej wodzie. Położyć na folii aluminiowej głąbem do spodu. Wyciąć kilka różyczek. Nafaszerować kalafior farszem (także od spodu; farszu jest sporo, więc należy go powciskać między różyczki kalafiora i nałożyć 'z górką'), wetknąć wcześniej wycięte różyczki.
Krok 3
Skropić oliwą, posypać odrobiną sera żółtego, zawinąć w folię, piec tacce na grillu przez ok. 80min. Następnie odkryć i podpiec przez kolejne 5-10min. Dobrze smakuje z sosem tzatziki lub czosnkowym; można również posypać bułką tartą zarumienioną na maśle. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































