
Składniki
1 pęczek
2 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
120 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa ugotuj do miękkości. Następnie odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Jaja ugotuj, jabłka obierz i wraz z ogórkiem zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3
Szynkę pokrój w paseczki.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. Podawaj z grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka jarzynowa z szynką
Chyba nie ma w Polsce domu, w którym na stole chociaż raz nie zagościła sałatka jarzynowa. Punkt obowiązkowy menu świątecznych i stały bywalec na wszelakiego rodzaju uroczystościach, dziś występuje w nieco zmienionej wersji. Sałatka jarzynowa z szynką to połączenie idealne dla wszystkich, którzy cenią smak popularnej sałatki z gotowanych jarzyn, a równocześnie lubią mięsną nutę w tego typu daniu. Jak przygotować ten kulinarny hit? Wystarczy, że ugotujesz włoszczyznę, a więc marchewkę, pietruszkę, i kawałek selera, a następnie pokroisz je w kostkę. Możesz użyć tez warzyć pozostałych z gotowania rosołu. Dodaj do nich winne starte jabłko, pokrojone ogórki konserwowe lub kiszone i paseczki ulubionej szynki. Wszystko zalej majonezowym sosem i sałatka z mięsnym akcentem gotowa. Na wierzchu możesz poukładać grzanki i kawałki jajka na twardo.