
Składniki
1 pęczek
2 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
120 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa ugotuj do miękkości. Następnie odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Jaja ugotuj, jabłka obierz i wraz z ogórkiem zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3
Szynkę pokrój w paseczki.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. Podawaj z grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka jarzynowa z szynką
Chyba nie ma w Polsce domu, w którym na stole chociaż raz nie zagościła sałatka jarzynowa. Punkt obowiązkowy menu świątecznych i stały bywalec na wszelakiego rodzaju uroczystościach, dziś występuje w nieco zmienionej wersji. Sałatka jarzynowa z szynką to połączenie idealne dla wszystkich, którzy cenią smak popularnej sałatki z gotowanych jarzyn, a równocześnie lubią mięsną nutę w tego typu daniu. Jak przygotować ten kulinarny hit? Wystarczy, że ugotujesz włoszczyznę, a więc marchewkę, pietruszkę, i kawałek selera, a następnie pokroisz je w kostkę. Możesz użyć tez warzyć pozostałych z gotowania rosołu. Dodaj do nich winne starte jabłko, pokrojone ogórki konserwowe lub kiszone i paseczki ulubionej szynki. Wszystko zalej majonezowym sosem i sałatka z mięsnym akcentem gotowa. Na wierzchu możesz poukładać grzanki i kawałki jajka na twardo.
























