Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
null
250 gramów
2 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę zalej 1 litrem wody i ugotuj.
Krok 2
Jarzyny ugotuj w całości.
Krok 3
Posiekaj cebulę i zeszklij, następnie dodaj do warzyw.
Krok 4
Dodaj odcedzoną kasze i wymieszaj. Dopraw.
Krok 5
Masę przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp bułką tartą, wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i zapiekaj przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej