Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

null

250 gramów

2 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę zalej 1 litrem wody i ugotuj.

Krok 2

Jarzyny ugotuj w całości.

Krok 3

Posiekaj cebulę i zeszklij, następnie dodaj do warzyw.

Krok 4

Dodaj odcedzoną kasze i wymieszaj. Dopraw.

Krok 5

Masę przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp bułką tartą, wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i zapiekaj przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza hawajska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej