Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

null

250 gramów

2 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę zalej 1 litrem wody i ugotuj.

Krok 2

Jarzyny ugotuj w całości.

Krok 3

Posiekaj cebulę i zeszklij, następnie dodaj do warzyw.

Krok 4

Dodaj odcedzoną kasze i wymieszaj. Dopraw.

Krok 5

Masę przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp bułką tartą, wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i zapiekaj przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej