Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

null

250 gramów

2 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę zalej 1 litrem wody i ugotuj.

Krok 2

Jarzyny ugotuj w całości.

Krok 3

Posiekaj cebulę i zeszklij, następnie dodaj do warzyw.

Krok 4

Dodaj odcedzoną kasze i wymieszaj. Dopraw.

Krok 5

Masę przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp bułką tartą, wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i zapiekaj przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej