
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
null
250 gramów
2 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę zalej 1 litrem wody i ugotuj.
Krok 2
Jarzyny ugotuj w całości.
Krok 3
Posiekaj cebulę i zeszklij, następnie dodaj do warzyw.
Krok 4
Dodaj odcedzoną kasze i wymieszaj. Dopraw.
Krok 5
Masę przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp bułką tartą, wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i zapiekaj przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej