Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

null

250 gramów

2 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę zalej 1 litrem wody i ugotuj.

Krok 2

Jarzyny ugotuj w całości.

Krok 3

Posiekaj cebulę i zeszklij, następnie dodaj do warzyw.

Krok 4

Dodaj odcedzoną kasze i wymieszaj. Dopraw.

Krok 5

Masę przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp bułką tartą, wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i zapiekaj przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tofu w rajskim curry
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej