Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
null
250 gramów
2 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę zalej 1 litrem wody i ugotuj.
Krok 2
Jarzyny ugotuj w całości.
Krok 3
Posiekaj cebulę i zeszklij, następnie dodaj do warzyw.
Krok 4
Dodaj odcedzoną kasze i wymieszaj. Dopraw.
Krok 5
Masę przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp bułką tartą, wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i zapiekaj przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej