Kotlety ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ziemniaczane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

65 gramów

45 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj i zrób puree.

Krok 2

Do puree dodaj grysik, mąkę, mleko, jajko, gałkę muszkatołową i sól. Wyrób ciasto.

Krok 3

Z ciasta uformuj wałeczek i pokrój go na plastry jednakowej grubości.

Krok 4

Uformuj owalne placuszki.

Krok 5

Smaż je na rozgrzanej oliwie do czasu, gdy zyskają złoty kolor. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej