Kotlety ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotlety ziemniaczane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

65 gramów

45 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj i zrób puree.

Krok 2

Do puree dodaj grysik, mąkę, mleko, jajko, gałkę muszkatołową i sól. Wyrób ciasto.

Krok 3

Z ciasta uformuj wałeczek i pokrój go na plastry jednakowej grubości.

Krok 4

Uformuj owalne placuszki.

Krok 5

Smaż je na rozgrzanej oliwie do czasu, gdy zyskają złoty kolor. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej