Kotlety ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ziemniaczane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

65 gramów

45 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj i zrób puree.

Krok 2

Do puree dodaj grysik, mąkę, mleko, jajko, gałkę muszkatołową i sól. Wyrób ciasto.

Krok 3

Z ciasta uformuj wałeczek i pokrój go na plastry jednakowej grubości.

Krok 4

Uformuj owalne placuszki.

Krok 5

Smaż je na rozgrzanej oliwie do czasu, gdy zyskają złoty kolor. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej