Kotlety ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ziemniaczane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

65 gramów

45 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj i zrób puree.

Krok 2

Do puree dodaj grysik, mąkę, mleko, jajko, gałkę muszkatołową i sól. Wyrób ciasto.

Krok 3

Z ciasta uformuj wałeczek i pokrój go na plastry jednakowej grubości.

Krok 4

Uformuj owalne placuszki.

Krok 5

Smaż je na rozgrzanej oliwie do czasu, gdy zyskają złoty kolor. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety  ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej