Kotlety rybno-ziemniaczane z jogurtem naturalnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety rybno-ziemniaczane

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 łyżka

2 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 litry

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Rybę gotujemy w 1 l wody z rozpuszczoną 1 kostką rosołu z kury Knorr przez 10 minut. Odcedzamy i studzimy.

Krok 2

Do ugotowanych i ostudzonych ziemniaków dodajemy rybę, 2 łyżki jogurtu naturalnego, koperek, pieprz i sól. Ubijamy razem tłuczkiem do ziemniaków.

Krok 3

Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy z obydwu stron po 5 minut.

Krok 4

Podajemy z pikantnym sosem pomidorowym, który przygotowujemy poprzez podgrzanie w rondlu pozostałej części jogurtu razem z koncentratem pomidorowym i chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej