Kotlety rybno-ziemniaczane z jogurtem naturalnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety rybno-ziemniaczane

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 litry

1 szczypta

4 łyżki

2 szczypty

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Rybę gotujemy w 1 l wody z rozpuszczoną 1 kostką rosołu z kury Knorr przez 10 minut. Odcedzamy i studzimy.

Krok 2

Do ugotowanych i ostudzonych ziemniaków dodajemy rybę, 2 łyżki jogurtu naturalnego, koperek, pieprz i sól. Ubijamy razem tłuczkiem do ziemniaków.

Krok 3

Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy z obydwu stron po 5 minut.

Krok 4

Podajemy z pikantnym sosem pomidorowym, który przygotowujemy poprzez podgrzanie w rondlu pozostałej części jogurtu razem z koncentratem pomidorowym i chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej