Kotleciki z jajka i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z jajka i ziemniaków

Autor: eliiin

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wykładamy ziemniaki i łączymy z pokrojonymi jajkami - ja używam do tego specjalnego sitka, jest po prostu szybciej i wygodniej. Dodajemy śmietanę i łączymy - jeżeli będzie za mało można jeszcze dorzucić jedną łyżkę.

Krok 2

Przyprawiamy do smaku: solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec dodajemy szczypiorek i 1 surowe jajko, uprzednio umyte.

Krok 3

Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Podajemy z mizerią lub wedle gustu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej