Kotleciki z jajka i ziemniaków

Autor: eliiin

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wykładamy ziemniaki i łączymy z pokrojonymi jajkami - ja używam do tego specjalnego sitka, jest po prostu szybciej i wygodniej. Dodajemy śmietanę i łączymy - jeżeli będzie za mało można jeszcze dorzucić jedną łyżkę.

Krok 2

Przyprawiamy do smaku: solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec dodajemy szczypiorek i 1 surowe jajko, uprzednio umyte.

Krok 3

Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Podajemy z mizerią lub wedle gustu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej