
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
2 sztuki
300 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść i pokrój w plastry. Włóż do garnka, dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu, wyciśnięty sok z cytryny, startą skórkę z cytryny.
Krok 2
Dodaj esencję Knorr. Duś dodając co jakiś czas kilka łyżek wody do momentu, gdy stanie się miękkie.
Krok 3
Miękkie mięso obtocz delikatnie w mące i lekko zrumień i włóż z powrotem do garnka.
Krok 4
Wymieszaj żółtka ze śmietaną i dolej do mięsa. Całość duś do czasu, kiedy wywar zgęstnieje. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej