Duszone prosię przepis – Zobacz na przepisy.pl

Duszone prosię

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

300 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść i pokrój w plastry. Włóż do garnka, dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu, wyciśnięty sok z cytryny, startą skórkę z cytryny.

Krok 2

Dodaj esencję Knorr. Duś dodając co jakiś czas kilka łyżek wody do momentu, gdy stanie się miękkie.

Krok 3

Miękkie mięso obtocz delikatnie w mące i lekko zrumień i włóż z powrotem do garnka.

Krok 4

Wymieszaj żółtka ze śmietaną i dolej do mięsa. Całość duś do czasu, kiedy wywar zgęstnieje. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej