
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
2 sztuki
300 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść i pokrój w plastry. Włóż do garnka, dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu, wyciśnięty sok z cytryny, startą skórkę z cytryny.
Krok 2
Dodaj esencję Knorr. Duś dodając co jakiś czas kilka łyżek wody do momentu, gdy stanie się miękkie.
Krok 3
Miękkie mięso obtocz delikatnie w mące i lekko zrumień i włóż z powrotem do garnka.
Krok 4
Wymieszaj żółtka ze śmietaną i dolej do mięsa. Całość duś do czasu, kiedy wywar zgęstnieje. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej