Duszone prosię przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone prosię

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

300 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść i pokrój w plastry. Włóż do garnka, dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu, wyciśnięty sok z cytryny, startą skórkę z cytryny.

Krok 2

Dodaj esencję Knorr. Duś dodając co jakiś czas kilka łyżek wody do momentu, gdy stanie się miękkie.

Krok 3

Miękkie mięso obtocz delikatnie w mące i lekko zrumień i włóż z powrotem do garnka.

Krok 4

Wymieszaj żółtka ze śmietaną i dolej do mięsa. Całość duś do czasu, kiedy wywar zgęstnieje. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Magiczne ciasto
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej