Chińskie pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie pierogi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 opakowania

1 szklanka

0.3 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1

1

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć ciasto z dwóch rodzajów maki, jajka i wody - odstaw pod przykryciem na pół godziny.

Krok 2

Przygotuj farsz -kapustę drobno posiekaj, imbir zetrzyj na drobnej tarce. Mięso mielone wymieszaj ze przygotowanymi składnikami, następnie dodaj Fix Knorr, olej sezamowy i raz jeszcze dobrze wymieszaj.

Krok 3

Rozwałkuj cienko ciasto. Szklanką powycinaj koła. Każde kładź osobno na dłoni i nakładaj farsz. Końce posmaruj białkiem i sklejaj formując sakiewkę.

Krok 4

Uformowane pierogi powinny być gotowane na parze w bambusowym koszyku z pokrywką. Można również ugotować je w bulionie. Gotuj ok. 5 minut.

Krok 5

Pokrój szczypior i dołóż do sosu sojowego. Ugotowane pierogi zrumień na patelni. Podawaj ciepłe wraz z przygotowanym sosem do maczania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej