Chińskie pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chińskie pierogi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 opakowania

1 szklanka

0.3 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1

1

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć ciasto z dwóch rodzajów maki, jajka i wody - odstaw pod przykryciem na pół godziny.

Krok 2

Przygotuj farsz -kapustę drobno posiekaj, imbir zetrzyj na drobnej tarce. Mięso mielone wymieszaj ze przygotowanymi składnikami, następnie dodaj Fix Knorr, olej sezamowy i raz jeszcze dobrze wymieszaj.

Krok 3

Rozwałkuj cienko ciasto. Szklanką powycinaj koła. Każde kładź osobno na dłoni i nakładaj farsz. Końce posmaruj białkiem i sklejaj formując sakiewkę.

Krok 4

Uformowane pierogi powinny być gotowane na parze w bambusowym koszyku z pokrywką. Można również ugotować je w bulionie. Gotuj ok. 5 minut.

Krok 5

Pokrój szczypior i dołóż do sosu sojowego. Ugotowane pierogi zrumień na patelni. Podawaj ciepłe wraz z przygotowanym sosem do maczania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej