PRZEPISY.PL

Chińskie pierogi

Autor: garlic
  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • woda3 łyżki
  • kapusta pekińska1 units:unit
  • imbir1 units:unit
  • białko 1 szt
  • szczypior z dymki, pokrojony - 1 łyżka
  • olej sezamowy
  • Krok 1

    Zagnieć ciasto z dwóch rodzajów maki, jajka i wody - odstaw pod przykryciem na pół godziny.
  • Krok 2

    Przygotuj farsz -kapustę drobno posiekaj, imbir zetrzyj na drobnej tarce. Mięso mielone wymieszaj ze przygotowanymi składnikami, następnie dodaj Fix Knorr, olej sezamowy i raz jeszcze dobrze wymieszaj.
  • Krok 3

    Rozwałkuj cienko ciasto. Szklanką powycinaj koła. Każde kładź osobno na dłoni i nakładaj farsz. Końce posmaruj białkiem i sklejaj formując sakiewkę.
  • Krok 4

    Uformowane pierogi powinny być gotowane na parze w bambusowym koszyku z pokrywką. Można również ugotować je w bulionie. Gotuj ok. 5 minut.
  • Krok 5

    Pokrój szczypior i dołóż do sosu sojowego. Ugotowane pierogi zrumień na patelni. Podawaj ciepłe wraz z przygotowanym sosem do maczania.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Gołąbki bez zawijania KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

40
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
122
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
157
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
367
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe