Chińskie pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie pierogi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 opakowania

1 szklanka

0.3 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1

1

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć ciasto z dwóch rodzajów maki, jajka i wody - odstaw pod przykryciem na pół godziny.

Krok 2

Przygotuj farsz -kapustę drobno posiekaj, imbir zetrzyj na drobnej tarce. Mięso mielone wymieszaj ze przygotowanymi składnikami, następnie dodaj Fix Knorr, olej sezamowy i raz jeszcze dobrze wymieszaj.

Krok 3

Rozwałkuj cienko ciasto. Szklanką powycinaj koła. Każde kładź osobno na dłoni i nakładaj farsz. Końce posmaruj białkiem i sklejaj formując sakiewkę.

Krok 4

Uformowane pierogi powinny być gotowane na parze w bambusowym koszyku z pokrywką. Można również ugotować je w bulionie. Gotuj ok. 5 minut.

Krok 5

Pokrój szczypior i dołóż do sosu sojowego. Ugotowane pierogi zrumień na patelni. Podawaj ciepłe wraz z przygotowanym sosem do maczania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Miłosna zupa selerowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej