Placki owsiane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki owsiane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozkłócone jajko wymieszaj z kefirem, 5 łyżkami wody oraz 2 łyżkami oliwy z oliwek. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Wsyp mąkę kukurydzianą i razową oraz płatki owsiane, całość wymieszaj.

Krok 3

Dodaj posiekany szczypiorek, natkę pietruszki i ponownie dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym oleju formując okrągłe placuszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki owsiane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej