
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozkłócone jajko wymieszaj z kefirem, 5 łyżkami wody oraz 2 łyżkami oliwy z oliwek. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 2
Wsyp mąkę kukurydzianą i razową oraz płatki owsiane, całość wymieszaj.
Krok 3
Dodaj posiekany szczypiorek, natkę pietruszki i ponownie dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym oleju formując okrągłe placuszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej