Sandacz gotowany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 litry

4 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj i włóż do brytfanki. Zalej wywarem i gotuj na słabym ogniu.

Krok 2

Miękką rybę ale nie rozgotowaną odstaw w wywarze w ciepłe miejsce na ok. 60 minut.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój na części.

Krok 4

Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim łyżkę posiekanej pietruszki. Dodaj jajka, lekko podsmaż od czasu do czasu przemieszaj uważając aby jajka się nie rozpadły. Na półmisku ułóż rybę, skrop sokiem z cytryny i dodaj jajka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej