
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
null
1 kilogram
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj i włóż do brytfanki. Zalej wywarem i gotuj na słabym ogniu.
Krok 2
Miękką rybę ale nie rozgotowaną odstaw w wywarze w ciepłe miejsce na ok. 60 minut.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój na części.
Krok 4
Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim łyżkę posiekanej pietruszki. Dodaj jajka, lekko podsmaż od czasu do czasu przemieszaj uważając aby jajka się nie rozpadły. Na półmisku ułóż rybę, skrop sokiem z cytryny i dodaj jajka.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























