Sandacz gotowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz gotowany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

null

1 kilogram

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj i włóż do brytfanki. Zalej wywarem i gotuj na słabym ogniu.

Krok 2

Miękką rybę ale nie rozgotowaną odstaw w wywarze w ciepłe miejsce na ok. 60 minut.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój na części.

Krok 4

Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim łyżkę posiekanej pietruszki. Dodaj jajka, lekko podsmaż od czasu do czasu przemieszaj uważając aby jajka się nie rozpadły. Na półmisku ułóż rybę, skrop sokiem z cytryny i dodaj jajka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz gotowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej