
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
null
1 kilogram
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj i włóż do brytfanki. Zalej wywarem i gotuj na słabym ogniu.
Krok 2
Miękką rybę ale nie rozgotowaną odstaw w wywarze w ciepłe miejsce na ok. 60 minut.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój na części.
Krok 4
Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim łyżkę posiekanej pietruszki. Dodaj jajka, lekko podsmaż od czasu do czasu przemieszaj uważając aby jajka się nie rozpadły. Na półmisku ułóż rybę, skrop sokiem z cytryny i dodaj jajka.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej