
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
100 mililitrów
1 łyżka
null
100 gramów
1 łyżka
150 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na półtwardo. Cebulę posiekaj, zeszklij i dodaj do mięsa wraz z jajkiem i ziołami.
Krok 2
Farsz dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Ogórki lub cukinie przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką wydrążyć pestki, tworząc łódki. W przypadku papryki ściąć wierzchy i wydrążyć gniazda nasienne.
Krok 4
Warzywa nadziać farszem, formując górkę.
Krok 5
Włóż do rondla, zalej 0,4 szklanki wody. Dopraw Delikatem Knorr i duś 30 minut.
Krok 6
Zapraw śmietaną wymieszaną z mąką i po zagotowaniu podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































