
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
100 mililitrów
1 łyżka
null
100 gramów
1 łyżka
150 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na półtwardo. Cebulę posiekaj, zeszklij i dodaj do mięsa wraz z jajkiem i ziołami.
Krok 2
Farsz dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Ogórki lub cukinie przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką wydrążyć pestki, tworząc łódki. W przypadku papryki ściąć wierzchy i wydrążyć gniazda nasienne.
Krok 4
Warzywa nadziać farszem, formując górkę.
Krok 5
Włóż do rondla, zalej 0,4 szklanki wody. Dopraw Delikatem Knorr i duś 30 minut.
Krok 6
Zapraw śmietaną wymieszaną z mąką i po zagotowaniu podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej