
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
100 mililitrów
1 łyżka
null
100 gramów
1 łyżka
150 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na półtwardo. Cebulę posiekaj, zeszklij i dodaj do mięsa wraz z jajkiem i ziołami.
Krok 2
Farsz dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Ogórki lub cukinie przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką wydrążyć pestki, tworząc łódki. W przypadku papryki ściąć wierzchy i wydrążyć gniazda nasienne.
Krok 4
Warzywa nadziać farszem, formując górkę.
Krok 5
Włóż do rondla, zalej 0,4 szklanki wody. Dopraw Delikatem Knorr i duś 30 minut.
Krok 6
Zapraw śmietaną wymieszaną z mąką i po zagotowaniu podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej