Warzywa faszerowane wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa faszerowane wieprzowiną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 mililitrów

1 łyżka

null

100 gramów

1 łyżka

150 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na półtwardo. Cebulę posiekaj, zeszklij i dodaj do mięsa wraz z jajkiem i ziołami.

Krok 2

Farsz dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Ogórki lub cukinie przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką wydrążyć pestki, tworząc łódki. W przypadku papryki ściąć wierzchy i wydrążyć gniazda nasienne.

Krok 4

Warzywa nadziać farszem, formując górkę.

Krok 5

Włóż do rondla, zalej 0,4 szklanki wody. Dopraw Delikatem Knorr i duś 30 minut.

Krok 6

Zapraw śmietaną wymieszaną z mąką i po zagotowaniu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej