
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
100 mililitrów
1 łyżka
null
100 gramów
1 łyżka
150 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na półtwardo. Cebulę posiekaj, zeszklij i dodaj do mięsa wraz z jajkiem i ziołami.
Krok 2
Farsz dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Ogórki lub cukinie przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką wydrążyć pestki, tworząc łódki. W przypadku papryki ściąć wierzchy i wydrążyć gniazda nasienne.
Krok 4
Warzywa nadziać farszem, formując górkę.
Krok 5
Włóż do rondla, zalej 0,4 szklanki wody. Dopraw Delikatem Knorr i duś 30 minut.
Krok 6
Zapraw śmietaną wymieszaną z mąką i po zagotowaniu podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej