
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj dokładnie, osusz i gotuj przez ok. godzinę do momentu, gdy będzie miękkie. Osącz, ostudź i pokrój w małe kawałki.
Krok 2
Banana obierz ze skórki, potnij w plasterki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmij z patelni, odłóż w ciepłe miejsce.
Krok 3
Cebulę posiekaj, a papryczkę i pomidora pokrój w kostkę. Podsmaż na tym samym tłuszczu co banany.
Krok 4
Dodaj wołowinę i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy woda wyparuje, a sos zgęstnieje.
Krok 5
Przełóż ostrą wołowinę na talerz razem z sosem i udekoruj przed podaniem plasterkami podsmażonego banana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej