Ostra wołowina z sosem tabasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra wołowina z sosem tabasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie, osusz i gotuj przez ok. godzinę do momentu, gdy będzie miękkie. Osącz, ostudź i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Banana obierz ze skórki, potnij w plasterki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmij z patelni, odłóż w ciepłe miejsce.

Krok 3

Cebulę posiekaj, a papryczkę i pomidora pokrój w kostkę. Podsmaż na tym samym tłuszczu co banany.

Krok 4

Dodaj wołowinę i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy woda wyparuje, a sos zgęstnieje.

Krok 5

Przełóż ostrą wołowinę na talerz razem z sosem i udekoruj przed podaniem plasterkami podsmażonego banana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej