Ostra wołowina z sosem tabasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra wołowina z sosem tabasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie, osusz i gotuj przez ok. godzinę do momentu, gdy będzie miękkie. Osącz, ostudź i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Banana obierz ze skórki, potnij w plasterki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmij z patelni, odłóż w ciepłe miejsce.

Krok 3

Cebulę posiekaj, a papryczkę i pomidora pokrój w kostkę. Podsmaż na tym samym tłuszczu co banany.

Krok 4

Dodaj wołowinę i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy woda wyparuje, a sos zgęstnieje.

Krok 5

Przełóż ostrą wołowinę na talerz razem z sosem i udekoruj przed podaniem plasterkami podsmażonego banana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z tuńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej