Ostra wołowina z sosem tabasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra wołowina z sosem tabasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie, osusz i gotuj przez ok. godzinę do momentu, gdy będzie miękkie. Osącz, ostudź i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Banana obierz ze skórki, potnij w plasterki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmij z patelni, odłóż w ciepłe miejsce.

Krok 3

Cebulę posiekaj, a papryczkę i pomidora pokrój w kostkę. Podsmaż na tym samym tłuszczu co banany.

Krok 4

Dodaj wołowinę i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy woda wyparuje, a sos zgęstnieje.

Krok 5

Przełóż ostrą wołowinę na talerz razem z sosem i udekoruj przed podaniem plasterkami podsmażonego banana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra wołowina z sosem tabasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej