
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj dokładnie, osusz i gotuj przez ok. godzinę do momentu, gdy będzie miękkie. Osącz, ostudź i pokrój w małe kawałki.
Krok 2
Banana obierz ze skórki, potnij w plasterki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmij z patelni, odłóż w ciepłe miejsce.
Krok 3
Cebulę posiekaj, a papryczkę i pomidora pokrój w kostkę. Podsmaż na tym samym tłuszczu co banany.
Krok 4
Dodaj wołowinę i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy woda wyparuje, a sos zgęstnieje.
Krok 5
Przełóż ostrą wołowinę na talerz razem z sosem i udekoruj przed podaniem plasterkami podsmażonego banana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej