Marokański kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marokański kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

150 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

188 osób wydrukowało

Pobierz pdf

188 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

0.5 pęczka

250 mililitrów

1 sztuka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka smaż na rozgrzanej patelni z olejem z dwóch stron, po czym przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i smaż na tej samej patelni, aż zmięknie.

Krok 3

Zmiksuj w blenderze miód, czosnek, papryczkę chili, cynamon, suszoną kolendrę, kminek do jednolitej masy.

Krok 4

Następnie wlej wino, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Otrzymany sos wlej na patelnię i pozostaw na 15 minut, po czym zalej nim kurczaka.

Krok 6

Piecz z nakryciem z folii aluminiowej w 180 °C przez 30 minut. Podawaj np. z kuskusem i liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekane nachos z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej