Marokański kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marokański kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
158 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

214 osób wydrukowało

Pobierz pdf

226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

60 mililitrów

600 gramów

2 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 sztuka

250 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka smaż na rozgrzanej patelni z olejem z dwóch stron, po czym przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i smaż na tej samej patelni, aż zmięknie.

Krok 3

Zmiksuj w blenderze miód, czosnek, papryczkę chili, cynamon, suszoną kolendrę, kminek do jednolitej masy.

Krok 4

Następnie wlej wino, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Otrzymany sos wlej na patelnię i pozostaw na 15 minut, po czym zalej nim kurczaka.

Krok 6

Piecz z nakryciem z folii aluminiowej w 180 °C przez 30 minut. Podawaj np. z kuskusem i liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej