Marokański kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

137 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

182 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

0.5 pęczka

250 mililitrów

1 sztuka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka smaż na rozgrzanej patelni z olejem z dwóch stron, po czym przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i smaż na tej samej patelni, aż zmięknie.

Krok 3

Zmiksuj w blenderze miód, czosnek, papryczkę chili, cynamon, suszoną kolendrę, kminek do jednolitej masy.

Krok 4

Następnie wlej wino, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Otrzymany sos wlej na patelnię i pozostaw na 15 minut, po czym zalej nim kurczaka.

Krok 6

Piecz z nakryciem z folii aluminiowej w 180 °C przez 30 minut. Podawaj np. z kuskusem i liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej