
Składniki
1 sztuka
60 mililitrów
600 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
250 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka smaż na rozgrzanej patelni z olejem z dwóch stron, po czym przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Cebulę pokrój w plastry i smaż na tej samej patelni, aż zmięknie.
Krok 3
Zmiksuj w blenderze miód, czosnek, papryczkę chili, cynamon, suszoną kolendrę, kminek do jednolitej masy.
Krok 4
Następnie wlej wino, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Otrzymany sos wlej na patelnię i pozostaw na 15 minut, po czym zalej nim kurczaka.
Krok 6
Piecz z nakryciem z folii aluminiowej w 180 °C przez 30 minut. Podawaj np. z kuskusem i liśćmi kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej