Marokański kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marokański kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

149 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

186 osób wydrukowało

Pobierz pdf

185 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

0.5 pęczka

250 mililitrów

1 sztuka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka smaż na rozgrzanej patelni z olejem z dwóch stron, po czym przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i smaż na tej samej patelni, aż zmięknie.

Krok 3

Zmiksuj w blenderze miód, czosnek, papryczkę chili, cynamon, suszoną kolendrę, kminek do jednolitej masy.

Krok 4

Następnie wlej wino, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Otrzymany sos wlej na patelnię i pozostaw na 15 minut, po czym zalej nim kurczaka.

Krok 6

Piecz z nakryciem z folii aluminiowej w 180 °C przez 30 minut. Podawaj np. z kuskusem i liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marokański kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej