
Składniki
1 sztuka
60 mililitrów
600 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
250 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka smaż na rozgrzanej patelni z olejem z dwóch stron, po czym przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Cebulę pokrój w plastry i smaż na tej samej patelni, aż zmięknie.
Krok 3
Zmiksuj w blenderze miód, czosnek, papryczkę chili, cynamon, suszoną kolendrę, kminek do jednolitej masy.
Krok 4
Następnie wlej wino, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Otrzymany sos wlej na patelnię i pozostaw na 15 minut, po czym zalej nim kurczaka.
Krok 6
Piecz z nakryciem z folii aluminiowej w 180 °C przez 30 minut. Podawaj np. z kuskusem i liśćmi kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej