
Składniki
1 sztuka
60 mililitrów
600 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
250 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka smaż na rozgrzanej patelni z olejem z dwóch stron, po czym przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Cebulę pokrój w plastry i smaż na tej samej patelni, aż zmięknie.
Krok 3
Zmiksuj w blenderze miód, czosnek, papryczkę chili, cynamon, suszoną kolendrę, kminek do jednolitej masy.
Krok 4
Następnie wlej wino, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Otrzymany sos wlej na patelnię i pozostaw na 15 minut, po czym zalej nim kurczaka.
Krok 6
Piecz z nakryciem z folii aluminiowej w 180 °C przez 30 minut. Podawaj np. z kuskusem i liśćmi kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej