
Składniki
5 sztuk
5 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szczypty
1 szczypta
8 sztuk
2 szczypty
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgnieciony czosnek łączymy z olejem i wszystkimi przyprawami. Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy je na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1,5 godziny w 200 stopniach.
Krok 3
Proponuję podać z pieczonymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej