
Składniki
5 sztuk
5 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szczypty
1 szczypta
8 sztuk
2 szczypty
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgnieciony czosnek łączymy z olejem i wszystkimi przyprawami. Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy je na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1,5 godziny w 200 stopniach.
Krok 3
Proponuję podać z pieczonymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej