Czosnkowo tymiankowe podudzia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowo tymiankowe podudzia

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

8 sztuk

2 szczypty

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgnieciony czosnek łączymy z olejem i wszystkimi przyprawami. Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy je na 2-3 godziny w chłodne miejsce.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1,5 godziny w 200 stopniach.

Krok 3

Proponuję podać z pieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pieczeń rzymska z oliwkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej