Czosnkowo tymiankowe podudzia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowo tymiankowe podudzia

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

8 sztuk

2 szczypty

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgnieciony czosnek łączymy z olejem i wszystkimi przyprawami. Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy je na 2-3 godziny w chłodne miejsce.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1,5 godziny w 200 stopniach.

Krok 3

Proponuję podać z pieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej