Czosnkowo tymiankowe podudzia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowo tymiankowe podudzia

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

5 sztuk

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgnieciony czosnek łączymy z olejem i wszystkimi przyprawami. Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy je na 2-3 godziny w chłodne miejsce.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1,5 godziny w 200 stopniach.

Krok 3

Proponuję podać z pieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowo tymiankowe podudzia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej