Diabelski sos pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelski sos pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

5 łyżek

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

120 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórki, a następnie usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Obierz czosnek i cebulę. Drobno posiekaj i wymieszaj z pomidorami, sokiem pomidorowym, sosem sojowym, musztardą, miodem i kolendrą.

Krok 3

Przypraw solą, pieprzem i chili. Schłódź w lodówki. Przed podaniem dodaj majonez.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mizeria z cukinii
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej