Diabelski sos pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelski sos pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

5 łyżek

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

120 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórki, a następnie usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Obierz czosnek i cebulę. Drobno posiekaj i wymieszaj z pomidorami, sokiem pomidorowym, sosem sojowym, musztardą, miodem i kolendrą.

Krok 3

Przypraw solą, pieprzem i chili. Schłódź w lodówki. Przed podaniem dodaj majonez.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej