
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
5 łyżek
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
120 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórki, a następnie usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Obierz czosnek i cebulę. Drobno posiekaj i wymieszaj z pomidorami, sokiem pomidorowym, sosem sojowym, musztardą, miodem i kolendrą.
Krok 3
Przypraw solą, pieprzem i chili. Schłódź w lodówki. Przed podaniem dodaj majonez.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej