
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
5 łyżek
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
120 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórki, a następnie usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Obierz czosnek i cebulę. Drobno posiekaj i wymieszaj z pomidorami, sokiem pomidorowym, sosem sojowym, musztardą, miodem i kolendrą.
Krok 3
Przypraw solą, pieprzem i chili. Schłódź w lodówki. Przed podaniem dodaj majonez.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej