Diabelski sos pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelski sos pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

5 łyżek

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

120 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórki, a następnie usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Obierz czosnek i cebulę. Drobno posiekaj i wymieszaj z pomidorami, sokiem pomidorowym, sosem sojowym, musztardą, miodem i kolendrą.

Krok 3

Przypraw solą, pieprzem i chili. Schłódź w lodówki. Przed podaniem dodaj majonez.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelski sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej