
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
5 łyżek
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
120 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórki, a następnie usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Obierz czosnek i cebulę. Drobno posiekaj i wymieszaj z pomidorami, sokiem pomidorowym, sosem sojowym, musztardą, miodem i kolendrą.
Krok 3
Przypraw solą, pieprzem i chili. Schłódź w lodówki. Przed podaniem dodaj majonez.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej