Sałatka z zielonym makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

525 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

266 osób wydrukowało

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajko na twardo i pokrój wraz z łososiem w kostkę.

Krok 2

Pokrój paprykę, koper oraz dymkę w paski, natomiast szczypior posiekaj. Następnie skrop koper sokiem z cytryny.

Krok 3

Rozkrusz ser i połącz go z warzywami. Dodaj ugotowany makaron, jajko i łososia.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr (według przepisu na opakowaniu) i dodaj do całości.

Krok 5

Podawaj sałatkę ułożoną na liściach sałaty i udekorowaną łososiem oraz jajkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z zielonym makaronemSałatka z zielonym makaronem

Kolorowy makaron to produkt całkowicie naturalny. Czerwony barwi się pomidorami, zielony szpinakiem, a czarny atramentem z kałamarnicy. Tego typu produkty bardzo dobrze sprawdzają się jako dodatki do sałatek, ponieważ urozmaicają ich wygląd. Sprawdź sposób na sałatkę z zielonym makaronem – szybką i smaczną. Połącz w niej różne smaki i kolory: lekko słonego wędzonego łososia, gorzkawą i soczystą zieloną paprykę oraz wyrazisty ser, np. gorgonzolę albo rokpol. Ciekawego akcentu nada sałatce koper włoski delikatnie skropiony sokiem z cytryny oraz słodko-pikantna cebulka dymka. Dobrze pasuje także jajko na twardo (zamiast kurzego możesz dodać kilka połówek przepiórczych). Zacznij od ugotowania makaronu al dente, aby zdążył się schłodzić, a następnie pokrój wszystkie składniki i starannie wymieszaj. Sałatkę z zielonym makaronem polej koperkowo-ziołowym sosem i podawaj na liściach sałaty. Będzie stanowiła samodzielną przekąskę albo dodatek do mięs z grilla. Spróbuj i przekonaj się, jak wybornie smakuje to danie!