Sałatka z zielonym makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z zielonym makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

534 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

267 osób wydrukowało

Pobierz pdf

223 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajko na twardo i pokrój wraz z łososiem w kostkę.

Krok 2

Pokrój paprykę, koper oraz dymkę w paski, natomiast szczypior posiekaj. Następnie skrop koper sokiem z cytryny.

Krok 3

Rozkrusz ser i połącz go z warzywami. Dodaj ugotowany makaron, jajko i łososia.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr (według przepisu na opakowaniu) i dodaj do całości.

Krok 5

Podawaj sałatkę ułożoną na liściach sałaty i udekorowaną łososiem oraz jajkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zielonym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z zielonym makaronemSałatka z zielonym makaronem

Kolorowy makaron to produkt całkowicie naturalny. Czerwony barwi się pomidorami, zielony szpinakiem, a czarny atramentem z kałamarnicy. Tego typu produkty bardzo dobrze sprawdzają się jako dodatki do sałatek, ponieważ urozmaicają ich wygląd. Sprawdź sposób na sałatkę z zielonym makaronem – szybką i smaczną. Połącz w niej różne smaki i kolory: lekko słonego wędzonego łososia, gorzkawą i soczystą zieloną paprykę oraz wyrazisty ser, np. gorgonzolę albo rokpol. Ciekawego akcentu nada sałatce koper włoski delikatnie skropiony sokiem z cytryny oraz słodko-pikantna cebulka dymka. Dobrze pasuje także jajko na twardo (zamiast kurzego możesz dodać kilka połówek przepiórczych). Zacznij od ugotowania makaronu al dente, aby zdążył się schłodzić, a następnie pokrój wszystkie składniki i starannie wymieszaj. Sałatkę z zielonym makaronem polej koperkowo-ziołowym sosem i podawaj na liściach sałaty. Będzie stanowiła samodzielną przekąskę albo dodatek do mięs z grilla. Spróbuj i przekonaj się, jak wybornie smakuje to danie!