
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajko na twardo i pokrój wraz z łososiem w kostkę.
Krok 2
Pokrój paprykę, koper oraz dymkę w paski, natomiast szczypior posiekaj. Następnie skrop koper sokiem z cytryny.
Krok 3
Rozkrusz ser i połącz go z warzywami. Dodaj ugotowany makaron, jajko i łososia.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr (według przepisu na opakowaniu) i dodaj do całości.
Krok 5
Podawaj sałatkę ułożoną na liściach sałaty i udekorowaną łososiem oraz jajkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z zielonym makaronem
Kolorowy makaron to produkt całkowicie naturalny. Czerwony barwi się pomidorami, zielony szpinakiem, a czarny atramentem z kałamarnicy. Tego typu produkty bardzo dobrze sprawdzają się jako dodatki do sałatek, ponieważ urozmaicają ich wygląd. Sprawdź sposób na sałatkę z zielonym makaronem – szybką i smaczną. Połącz w niej różne smaki i kolory: lekko słonego wędzonego łososia, gorzkawą i soczystą zieloną paprykę oraz wyrazisty ser, np. gorgonzolę albo rokpol. Ciekawego akcentu nada sałatce koper włoski delikatnie skropiony sokiem z cytryny oraz słodko-pikantna cebulka dymka. Dobrze pasuje także jajko na twardo (zamiast kurzego możesz dodać kilka połówek przepiórczych). Zacznij od ugotowania makaronu al dente, aby zdążył się schłodzić, a następnie pokrój wszystkie składniki i starannie wymieszaj. Sałatkę z zielonym makaronem polej koperkowo-ziołowym sosem i podawaj na liściach sałaty. Będzie stanowiła samodzielną przekąskę albo dodatek do mięs z grilla. Spróbuj i przekonaj się, jak wybornie smakuje to danie!