
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajko na twardo i pokrój wraz z łososiem w kostkę.
Krok 2
Pokrój paprykę, koper oraz dymkę w paski, natomiast szczypior posiekaj. Następnie skrop koper sokiem z cytryny.
Krok 3
Rozkrusz ser i połącz go z warzywami. Dodaj ugotowany makaron, jajko i łososia.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr (według przepisu na opakowaniu) i dodaj do całości.
Krok 5
Podawaj sałatkę ułożoną na liściach sałaty i udekorowaną łososiem oraz jajkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z zielonym makaronem
Kolorowy makaron to produkt całkowicie naturalny. Czerwony barwi się pomidorami, zielony szpinakiem, a czarny atramentem z kałamarnicy. Tego typu produkty bardzo dobrze sprawdzają się jako dodatki do sałatek, ponieważ urozmaicają ich wygląd. Sprawdź sposób na sałatkę z zielonym makaronem – szybką i smaczną. Połącz w niej różne smaki i kolory: lekko słonego wędzonego łososia, gorzkawą i soczystą zieloną paprykę oraz wyrazisty ser, np. gorgonzolę albo rokpol. Ciekawego akcentu nada sałatce koper włoski delikatnie skropiony sokiem z cytryny oraz słodko-pikantna cebulka dymka. Dobrze pasuje także jajko na twardo (zamiast kurzego możesz dodać kilka połówek przepiórczych). Zacznij od ugotowania makaronu al dente, aby zdążył się schłodzić, a następnie pokrój wszystkie składniki i starannie wymieszaj. Sałatkę z zielonym makaronem polej koperkowo-ziołowym sosem i podawaj na liściach sałaty. Będzie stanowiła samodzielną przekąskę albo dodatek do mięs z grilla. Spróbuj i przekonaj się, jak wybornie smakuje to danie!