Zupa z ogórka i serka topionego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z ogórka i serka topionego

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

400 gramów

1 pęczek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do gotującej się wody włóż kostki Rosół drobiowo-wołowy Knorr i mieszaj do rozpuszczenia. Po zagotowaniu odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Ogórka, serki topione, śmietanę kremówkę oraz natkę pietruszki zmiksuj na największych obrotach. Dodaj pieprz i do smaku.

Krok 3

Uzyskaną masę zmiksuj ponownie z wywarem z kostki rosołowej (jeśli zupa jest zbyt rzadka, dodaj śmietanę lub jogurt naturalny). Przed podaniem udekoruj zupę natką pietruszki. Podawaj na ciepło lub na zimno. Rada: Dla urozmaicenia możesz dodać mango lub melona.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z ogórka i serka topionego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka ryżowa po Włosku
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej