
Składniki
0.5 kilograma
400 gramów
1 pęczek
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do gotującej się wody włóż kostki Rosół drobiowo-wołowy Knorr i mieszaj do rozpuszczenia. Po zagotowaniu odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Ogórka, serki topione, śmietanę kremówkę oraz natkę pietruszki zmiksuj na największych obrotach. Dodaj pieprz i do smaku.
Krok 3
Uzyskaną masę zmiksuj ponownie z wywarem z kostki rosołowej (jeśli zupa jest zbyt rzadka, dodaj śmietanę lub jogurt naturalny). Przed podaniem udekoruj zupę natką pietruszki. Podawaj na ciepło lub na zimno. Rada: Dla urozmaicenia możesz dodać mango lub melona.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































