Krem z porów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z porów

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 litr

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Gdy już będą gotowe odcedzamy i studzimy.

Krok 2

Pora drobno siekamy w półplasterki i obsmażamy w dwóch łyżkach masła. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i bulion. Całość miksujemy blenderem do powstania jednolitej konsystencji. Gotujemy ok. 10-15 min. na małym ogniu.

Krok 3

Dodajemy śmietanę wg. własnego upodobania (mnie upodobało się dodać 4 łyżki) i mieszamy.

Krok 4

Płatki migdałów lekko prażymy na patelni z jedną łyżką masła. Dekorujemy nimi zupę na talerzu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej