Krem z porów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z porów

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 litr

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Gdy już będą gotowe odcedzamy i studzimy.

Krok 2

Pora drobno siekamy w półplasterki i obsmażamy w dwóch łyżkach masła. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i bulion. Całość miksujemy blenderem do powstania jednolitej konsystencji. Gotujemy ok. 10-15 min. na małym ogniu.

Krok 3

Dodajemy śmietanę wg. własnego upodobania (mnie upodobało się dodać 4 łyżki) i mieszamy.

Krok 4

Płatki migdałów lekko prażymy na patelni z jedną łyżką masła. Dekorujemy nimi zupę na talerzu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ziemniak pieczony z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej