Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 szczypty
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.
Krok 2
Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową, mieszamy.
Krok 3
Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.
Krok 4
Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściu sałaty posypujemy startą skórką z cytryny , robimy różyczki z marchewki zaś w połówki cytryn wkładamy borówkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej