Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.

Krok 2

Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową, mieszamy.

Krok 3

Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.

Krok 4

Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściu sałaty posypujemy startą skórką z cytryny , robimy różyczki z marchewki zaś w połówki cytryn wkładamy borówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej