Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.

Krok 2

Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową, mieszamy.

Krok 3

Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.

Krok 4

Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściu sałaty posypujemy startą skórką z cytryny , robimy różyczki z marchewki zaś w połówki cytryn wkładamy borówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej