Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami
średnie
2 osoby zapisały
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 szczypty
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.
Krok 2
Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową, mieszamy.
Krok 3
Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.
Krok 4
Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściu sałaty posypujemy startą skórką z cytryny , robimy różyczki z marchewki zaś w połówki cytryn wkładamy borówkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej