Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.

Krok 2

Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową, mieszamy.

Krok 3

Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.

Krok 4

Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściu sałaty posypujemy startą skórką z cytryny , robimy różyczki z marchewki zaś w połówki cytryn wkładamy borówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej