PRZEPISY.PL

Aromatyczny, pełen warzyw, makaronu i kawałków mięsa, rosół z kury, to zupa domowa w najlepszym wydaniu. Niektórzy uważają nawet, że taki rosół może leczyć. :)

Rosół z kury - autor: Piotr Murawski

Rosół z kury

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
1738
osób dodało do Mniamlisty
1738
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • Pietruszka (korzeń i natka)1 szt
  • mały seler1 szt
  • por1 szt
  • liść laurowy2 szt
  • ziele angielskie2 szt
Rosół z kury – krok 1

Krok 1

Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody.
Rosół z kury – krok 2

Krok 2

Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa obierz.
Rosół z kury – krok 3

Krok 3

Cebulę przekrój na pół. Opal nad gazem lub przypal na patelni.
Rosół z kury – krok 4

Krok 4

Do wywaru dodaj warzywa, przyprawy oraz dwie kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny.
Rosół z kury – krok 5

Krok 5

Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 minut, następnie powoli przecedź przez gęste sito lub przez gazę. Rosół powinien być klarowny.
Rosół z kury – krok 6

Krok 6

Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem, posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

710
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
126
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
87
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
182
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie