Rosół jarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół jarski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
241 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

20 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

3 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

null

null

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj i namocz grzyby.

Rosół jarski - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w paski warzywa. Następnie zalej gorącą, osoloną wodą, dodaj grzyby i razem gotuj.

Rosół jarski - Krok 2

Krok 3

Dodaj groszek pod koniec gotowania.

Rosół jarski - Krok 3

Krok 4

Dopraw do smaku kostką Bulionu grzybowego Knorr oraz Przyprawą w płynie Delikat Knorr i posyp natką pietruszki.

Rosół jarski - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Rosół wegetariański podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół jarskiRosół jarski

Rosół kojarzy się przede wszystkim z wywarem z mięsa. Jednak swój rosół mają również jarosze. Od czasu do czasu mogą po niego sięgnąć dla odmiany także miłośnicy mięsa. Wywar ugotowany z samych warzyw może być jeszcze pyszniejszy niż jego mięsny wariant. Rosół jarski doskonale nadaje się na każdą okazję. Klarowny i delikatny smak podbije podniebienia wszystkich. Aby zupa smacznie się prezentowała, koniecznie pokrój warzywa nie w kostkę, ale w paski. Twój rosół będzie nie tylko doskonale smakował, ale również pięknie wyglądał. Fantastyczny aromat oraz brązowawy kolor zapewnią twojej zupie grzybki. Jeśli masz świeże, dopiero co zebrane w lesie grzyby, koniecznie wrzuć je do zupy. Jeśli nie, sięgnij po suszone grzybki lub mrożone. Jeśli dysponujesz suszonymi, pamiętaj, by je wymoczyć w wodzie przed gotowaniem. Oryginalnym urozmaiceniem tej kompozycji będzie zielony groszek. Jarski rosół może być bazą do wielu zup, np. grzybowej, kapuśniaka lub jarzynowej.