PRZEPISY.PL

Nasz rosół jarski jest wyjątkowo aromatyczny i bogaty w smak dzięki esencjonalnemu bulionowi grzybowemu i świeżym warzywom.

Rosół jarski - autor: przepisy.pl

Rosół jarski

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
198
osób dodało do Mniamlisty
198
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • kapusta włoska20 dkg
  • por10 dkg
  • suszone grzyby3 szt
  • groszek konserwowy2 łyżki
  • natka pietruszki
Rosół jarski – krok 1

Krok 1

Umyj i namocz grzyby.
Rosół jarski – krok 2

Krok 2

Obierz i pokrój w paski warzywa. Następnie zalej gorącą, osoloną wodą, dodaj grzyby i razem gotuj.
Rosół jarski – krok 3

Krok 3

Dodaj groszek pod koniec gotowania.
Rosół jarski – krok 4

Krok 4

Dopraw do smaku kostką Bulionu grzybowego Knorr oraz Przyprawą w płynie Delikat Knorr i posyp natką pietruszki.

Rosół wegetariański podawaj z makaronem.

WięcejMniej
Marcin MarkowskiSzef kuchni Knorr

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion grzybowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

78
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
79
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
284
osoby dodały do Mniamlisty
60''
2
Łatwe
51
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Średnie