Rosół jarski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rosół jarski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

235 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

null

null

20 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

3 sztuki

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i namocz grzyby.

Rosół jarski - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w paski warzywa. Następnie zalej gorącą, osoloną wodą, dodaj grzyby i razem gotuj.

Rosół jarski - Krok 2

Krok 3

Dodaj groszek pod koniec gotowania.

Rosół jarski - Krok 3

Krok 4

Dopraw do smaku kostką Bulionu grzybowego Knorr oraz Przyprawą w płynie Delikat Knorr i posyp natką pietruszki.

Rosół jarski - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Rosół wegetariański podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rosół z kury
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół jarskiRosół jarski

Rosół kojarzy się przede wszystkim z wywarem z mięsa. Jednak swój rosół mają również jarosze. Od czasu do czasu mogą po niego sięgnąć dla odmiany także miłośnicy mięsa. Wywar ugotowany z samych warzyw może być jeszcze pyszniejszy niż jego mięsny wariant. Rosół jarski doskonale nadaje się na każdą okazję. Klarowny i delikatny smak podbije podniebienia wszystkich. Aby zupa smacznie się prezentowała, koniecznie pokrój warzywa nie w kostkę, ale w paski. Twój rosół będzie nie tylko doskonale smakował, ale również pięknie wyglądał. Fantastyczny aromat oraz brązowawy kolor zapewnią twojej zupie grzybki. Jeśli masz świeże, dopiero co zebrane w lesie grzyby, koniecznie wrzuć je do zupy. Jeśli nie, sięgnij po suszone grzybki lub mrożone. Jeśli dysponujesz suszonymi, pamiętaj, by je wymoczyć w wodzie przed gotowaniem. Oryginalnym urozmaiceniem tej kompozycji będzie zielony groszek. Jarski rosół może być bazą do wielu zup, np. grzybowej, kapuśniaka lub jarzynowej.