
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
100 gramów
100 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule przekroić na pół i pokroić w plastry, korzeń pietruszki obieramy i ścieramy na szatkownicy.
Krok 2
Na oliwie podsmażamy cebulkę razem z korzeniem pietruszki. Kiedy zaczyna się rumienić dodajemy białe wino najlepiej półwytrawne. A następnie bulion i doprawiamy pieprzem. Gotujemy zupę ok. 20min
Krok 3
Gotowa zupę przelewamy do naczynek żaroodpornych. Kroimy bagietkę smarujemy masłem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a następnie układamy w naszej zupie i posypujemy serem.
Krok 4
Pieczemy 10min w rozgrzanym piekarniku do 200'C

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






















