
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
300 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę myjemy i namaczamy na noc.Następnego dnia gotujemy ją w tej samej wodzie w ktorej się moczyła.Lekko solimy gdy już będzie miękka. Żeberka zalewamy litrem wody i gotujemy razem z drobno pokrojona w kostkę marchewką. Białe części pora kroimy w cienkie plasterki i obsmażamy na maśle.Dodajemy do wywaru.
Krok 2
Ziemniaki obieramy i myjemy,kroimy w kostkę. Dodajemy razem z fasolą do zupy. Czosnek ucieramy z sola, pieprzem i łyżką oliwy. Mieszamy z zupą. Doprawiamy do smaku Delikatem,pieprzem i połową łyżeczki suszonej bazylii. Cienką kiełbasę kroimy w pół plasterki i obsmażamy na patelni.Dodajemy do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej