Zupa fasolowa z wkładką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa z wkładką

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

5

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę myjemy i namaczamy na noc.Następnego dnia gotujemy ją w tej samej wodzie w ktorej się moczyła.Lekko solimy gdy już będzie miękka. Żeberka zalewamy litrem wody i gotujemy razem z drobno pokrojona w kostkę marchewką. Białe części pora kroimy w cienkie plasterki i obsmażamy na maśle.Dodajemy do wywaru.

Krok 2

Ziemniaki obieramy i myjemy,kroimy w kostkę. Dodajemy razem z fasolą do zupy. Czosnek ucieramy z sola, pieprzem i łyżką oliwy. Mieszamy z zupą. Doprawiamy do smaku Delikatem,pieprzem i połową łyżeczki suszonej bazylii. Cienką kiełbasę kroimy w pół plasterki i obsmażamy na patelni.Dodajemy do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej