Zupa fasolowa z wkładką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa z wkładką

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

5

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę myjemy i namaczamy na noc.Następnego dnia gotujemy ją w tej samej wodzie w ktorej się moczyła.Lekko solimy gdy już będzie miękka. Żeberka zalewamy litrem wody i gotujemy razem z drobno pokrojona w kostkę marchewką. Białe części pora kroimy w cienkie plasterki i obsmażamy na maśle.Dodajemy do wywaru.

Krok 2

Ziemniaki obieramy i myjemy,kroimy w kostkę. Dodajemy razem z fasolą do zupy. Czosnek ucieramy z sola, pieprzem i łyżką oliwy. Mieszamy z zupą. Doprawiamy do smaku Delikatem,pieprzem i połową łyżeczki suszonej bazylii. Cienką kiełbasę kroimy w pół plasterki i obsmażamy na patelni.Dodajemy do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Ramen
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej