Zupa fasolowa z wkładką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa z wkładką

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

5

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę myjemy i namaczamy na noc.Następnego dnia gotujemy ją w tej samej wodzie w ktorej się moczyła.Lekko solimy gdy już będzie miękka. Żeberka zalewamy litrem wody i gotujemy razem z drobno pokrojona w kostkę marchewką. Białe części pora kroimy w cienkie plasterki i obsmażamy na maśle.Dodajemy do wywaru.

Krok 2

Ziemniaki obieramy i myjemy,kroimy w kostkę. Dodajemy razem z fasolą do zupy. Czosnek ucieramy z sola, pieprzem i łyżką oliwy. Mieszamy z zupą. Doprawiamy do smaku Delikatem,pieprzem i połową łyżeczki suszonej bazylii. Cienką kiełbasę kroimy w pół plasterki i obsmażamy na patelni.Dodajemy do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa z wkładką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej