
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
300 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę myjemy i namaczamy na noc.Następnego dnia gotujemy ją w tej samej wodzie w ktorej się moczyła.Lekko solimy gdy już będzie miękka. Żeberka zalewamy litrem wody i gotujemy razem z drobno pokrojona w kostkę marchewką. Białe części pora kroimy w cienkie plasterki i obsmażamy na maśle.Dodajemy do wywaru.
Krok 2
Ziemniaki obieramy i myjemy,kroimy w kostkę. Dodajemy razem z fasolą do zupy. Czosnek ucieramy z sola, pieprzem i łyżką oliwy. Mieszamy z zupą. Doprawiamy do smaku Delikatem,pieprzem i połową łyżeczki suszonej bazylii. Cienką kiełbasę kroimy w pół plasterki i obsmażamy na patelni.Dodajemy do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej