PRZEPISY.PL

Pikantna zupa z dyni

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
12
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula400 g
  • sok pomarańczowy0.5 szklanki
  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • kolendra2 łyżki
  • bulion2 szklanki
  • dynia1 kg
  • oliwa1 łyżka
  • papryczka chili1 szt
  • śmietana kremówka1 szklanka
  • bekon200 g
  • Krok 1

    Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Bekon potnij na mniejsze kawałki, dodaj do cebuli i podsmaż na rumiany kolor.
  • Krok 2

    Dynie obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w małe kawałki. Dodaj do bekonu, duś przez ok. 5 minut.
  • Krok 3

    Dolej bulion i sok pomarańczowy. Dopraw do smaku i duś przez ok. 30 minut do czasu, gdy składniki będą miękkie.
  • Krok 4

    Paprykę chili posiekaj i dodaj do zupy razem ze śmietaną. Wszystko zmiksuj i gotuj jeszcze przez 5-10 minut.
  • Krok 5

    Rozlej na talerze i udekoruj pikantną zupę z dyni posiekaną kolendrą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

34
osoby dodały do Mniamlisty
30''
2
Średnie
6
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
4
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie
49
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe