
Składniki
400 gramów
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 szklanki
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżeczki
1 szklanka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Bekon potnij na mniejsze kawałki, dodaj do cebuli i podsmaż na rumiany kolor.
Krok 2
Dynie obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w małe kawałki. Dodaj do bekonu, duś przez ok. 5 minut.
Krok 3
Dolej bulion i sok pomarańczowy. Dopraw do smaku i duś przez ok. 30 minut do czasu, gdy składniki będą miękkie.
Krok 4
Paprykę chili posiekaj i dodaj do zupy razem ze śmietaną. Wszystko zmiksuj i gotuj jeszcze przez 5-10 minut.
Krok 5
Rozlej na talerze i udekoruj pikantną zupę z dyni posiekaną kolendrą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej