Pikantna zupa z dyni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 szklanki

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Bekon potnij na mniejsze kawałki, dodaj do cebuli i podsmaż na rumiany kolor.

Krok 2

Dynie obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w małe kawałki. Dodaj do bekonu, duś przez ok. 5 minut.

Krok 3

Dolej bulion i sok pomarańczowy. Dopraw do smaku i duś przez ok. 30 minut do czasu, gdy składniki będą miękkie.

Krok 4

Paprykę chili posiekaj i dodaj do zupy razem ze śmietaną. Wszystko zmiksuj i gotuj jeszcze przez 5-10 minut.

Krok 5

Rozlej na talerze i udekoruj pikantną zupę z dyni posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej