
Składniki
400 gramów
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 szklanki
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżeczki
1 szklanka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Bekon potnij na mniejsze kawałki, dodaj do cebuli i podsmaż na rumiany kolor.
Krok 2
Dynie obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w małe kawałki. Dodaj do bekonu, duś przez ok. 5 minut.
Krok 3
Dolej bulion i sok pomarańczowy. Dopraw do smaku i duś przez ok. 30 minut do czasu, gdy składniki będą miękkie.
Krok 4
Paprykę chili posiekaj i dodaj do zupy razem ze śmietaną. Wszystko zmiksuj i gotuj jeszcze przez 5-10 minut.
Krok 5
Rozlej na talerze i udekoruj pikantną zupę z dyni posiekaną kolendrą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej