Grzybowa pod pokrywką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa pod pokrywką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

10

1 pęczek

1

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Zupy grzybowej Knorr wymieszaj z trzema szklankami wody. Zagotuj.

Krok 3

Z ciasta wytnij 4 krążki większe w obwodzie o 2 cm od bulionówek.

Krok 4

Gotową zupę nalej do bulionówek. Ranty naczyń posmaruj odrobiną żółtka. Nanieś krążki ciasta i dokładnie zaklej każdą z bulionówek.

Krok 2

Grzyby pokrój w mniejsze kawałki i przesmaż na dobrze rozgrzanej oliwie. Przełóż do garnka z przygotowaną zupą, dodaj posiekaną natkę i gotuj razem 10 minut.

Krok 5

Ciasto posmaruj żółtkiem. Bulionówki wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i zapiekaj do momentu wyrośnięcia i zrumienienia ciasta. Podawaj od razu po zapieczeniu.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej