
Składniki
10
1 pęczek
1
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Zupy grzybowej Knorr wymieszaj z trzema szklankami wody. Zagotuj.
Krok 3
Z ciasta wytnij 4 krążki większe w obwodzie o 2 cm od bulionówek.
Krok 4
Gotową zupę nalej do bulionówek. Ranty naczyń posmaruj odrobiną żółtka. Nanieś krążki ciasta i dokładnie zaklej każdą z bulionówek.
Krok 2
Grzyby pokrój w mniejsze kawałki i przesmaż na dobrze rozgrzanej oliwie. Przełóż do garnka z przygotowaną zupą, dodaj posiekaną natkę i gotuj razem 10 minut.
Krok 5
Ciasto posmaruj żółtkiem. Bulionówki wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i zapiekaj do momentu wyrośnięcia i zrumienienia ciasta. Podawaj od razu po zapieczeniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej