Grzybowa pod pokrywką

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1

100 gramów

1 sztuka

1 pęczek

10

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Zupy grzybowej Knorr wymieszaj z trzema szklankami wody. Zagotuj.

Krok 3

Z ciasta wytnij 4 krążki większe w obwodzie o 2 cm od bulionówek.

Krok 4

Gotową zupę nalej do bulionówek. Ranty naczyń posmaruj odrobiną żółtka. Nanieś krążki ciasta i dokładnie zaklej każdą z bulionówek.

Krok 2

Grzyby pokrój w mniejsze kawałki i przesmaż na dobrze rozgrzanej oliwie. Przełóż do garnka z przygotowaną zupą, dodaj posiekaną natkę i gotuj razem 10 minut.

Krok 5

Ciasto posmaruj żółtkiem. Bulionówki wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i zapiekaj do momentu wyrośnięcia i zrumienienia ciasta. Podawaj od razu po zapieczeniu.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej