Chrupiąca surówka w orientalnym stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiąca surówka w orientalnym stylu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

5

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno szatkujemy. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w drobne kawałeczki. Marchewkę ścieramy na tarce.

Krok 2

Wszystkie warzywa mieszamy przyprawiając szczyptą soli.

Krok 3

Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy rozkruszoną kostkę czosnkową z imbirem, oliwą i octem. Mieszamy aż składniki połączą się.

Krok 4

Warzywa polewamy sosem i wszystko mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka jabłkowo- serowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej