Chrupiąca surówka w orientalnym stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiąca surówka w orientalnym stylu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

6

28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno szatkujemy. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w drobne kawałeczki. Marchewkę ścieramy na tarce.

Krok 2

Wszystkie warzywa mieszamy przyprawiając szczyptą soli.

Krok 3

Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy rozkruszoną kostkę czosnkową z imbirem, oliwą i octem. Mieszamy aż składniki połączą się.

Krok 4

Warzywa polewamy sosem i wszystko mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej