Chrupiąca surówka w orientalnym stylu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

5

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno szatkujemy. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w drobne kawałeczki. Marchewkę ścieramy na tarce.

Krok 2

Wszystkie warzywa mieszamy przyprawiając szczyptą soli.

Krok 3

Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy rozkruszoną kostkę czosnkową z imbirem, oliwą i octem. Mieszamy aż składniki połączą się.

Krok 4

Warzywa polewamy sosem i wszystko mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej