Składniki
0.25 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno szatkujemy. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w drobne kawałeczki. Marchewkę ścieramy na tarce.
Krok 2
Wszystkie warzywa mieszamy przyprawiając szczyptą soli.
Krok 3
Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy rozkruszoną kostkę czosnkową z imbirem, oliwą i octem. Mieszamy aż składniki połączą się.
Krok 4
Warzywa polewamy sosem i wszystko mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej