Chrupiąca surówka w orientalnym stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiąca surówka w orientalnym stylu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

6

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno szatkujemy. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w drobne kawałeczki. Marchewkę ścieramy na tarce.

Krok 2

Wszystkie warzywa mieszamy przyprawiając szczyptą soli.

Krok 3

Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy rozkruszoną kostkę czosnkową z imbirem, oliwą i octem. Mieszamy aż składniki połączą się.

Krok 4

Warzywa polewamy sosem i wszystko mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiąca surówka w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej