Wołowina w sosie imbirowo sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w sosie imbirowo sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

8 łyżek

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Zetrzyj na tarce imbir i czosnek, papryczki posiekaj.

Krok 3

Szpinak dopraw startym ząbkiem czosnku, zawiń w folie aluminiową i piecz na grillu około 15 minut.

Krok 4

Zieleninę połóż na talerzu, na nią pokrojone w plasterki steki. Mięso polej sosem.

Krok 5

Usmaż mięso na grillu. Odstaw na chwilę by były bardziej kruche.

Krok 6

Następnie pomieszaj z sosem sojowym, sokiem z cytryny i oliwa. Zmieszaj i pozostaw w lodówce na około 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szybki Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej