
Składniki
3 sztuki
3 łyżki
8 łyżek
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 2
Zetrzyj na tarce imbir i czosnek, papryczki posiekaj.
Krok 3
Szpinak dopraw startym ząbkiem czosnku, zawiń w folie aluminiową i piecz na grillu około 15 minut.
Krok 4
Zieleninę połóż na talerzu, na nią pokrojone w plasterki steki. Mięso polej sosem.
Krok 5
Usmaż mięso na grillu. Odstaw na chwilę by były bardziej kruche.
Krok 6
Następnie pomieszaj z sosem sojowym, sokiem z cytryny i oliwa. Zmieszaj i pozostaw w lodówce na około 15 minut.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej