Wołowina w sosie imbirowo sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w sosie imbirowo sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

8 łyżek

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Zetrzyj na tarce imbir i czosnek, papryczki posiekaj.

Krok 3

Szpinak dopraw startym ząbkiem czosnku, zawiń w folie aluminiową i piecz na grillu około 15 minut.

Krok 4

Zieleninę połóż na talerzu, na nią pokrojone w plasterki steki. Mięso polej sosem.

Krok 5

Usmaż mięso na grillu. Odstaw na chwilę by były bardziej kruche.

Krok 6

Następnie pomieszaj z sosem sojowym, sokiem z cytryny i oliwa. Zmieszaj i pozostaw w lodówce na około 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej