
Składniki
3 sztuki
3 łyżki
8 łyżek
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 2
Zetrzyj na tarce imbir i czosnek, papryczki posiekaj.
Krok 3
Szpinak dopraw startym ząbkiem czosnku, zawiń w folie aluminiową i piecz na grillu około 15 minut.
Krok 4
Zieleninę połóż na talerzu, na nią pokrojone w plasterki steki. Mięso polej sosem.
Krok 5
Usmaż mięso na grillu. Odstaw na chwilę by były bardziej kruche.
Krok 6
Następnie pomieszaj z sosem sojowym, sokiem z cytryny i oliwa. Zmieszaj i pozostaw w lodówce na około 15 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej