
Składniki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 pęczek
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W woku podgrzej 0,5 puszki mleka kokosowego, dodaj 2 łyżeczki czerwonej pasty curry i starannie wymieszaj.
Krok 2
Dolej pozostałą część mleka kokosowego i dosyp cukier. Całość doprowadź do wrzenia. Gotuj 5 minut.
Krok 3
Wrzuć krewetki, gdy po 2 minutach będą gotowe, dodaj sos rybny i bazylię, dobrze wymieszaj.
Krok 4
Gotowe danie posyp posiekaną drobno dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej