
Składniki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 pęczek
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W woku podgrzej 0,5 puszki mleka kokosowego, dodaj 2 łyżeczki czerwonej pasty curry i starannie wymieszaj.
Krok 2
Dolej pozostałą część mleka kokosowego i dosyp cukier. Całość doprowadź do wrzenia. Gotuj 5 minut.
Krok 3
Wrzuć krewetki, gdy po 2 minutach będą gotowe, dodaj sos rybny i bazylię, dobrze wymieszaj.
Krok 4
Gotowe danie posyp posiekaną drobno dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej