
Składniki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 pęczek
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W woku podgrzej 0,5 puszki mleka kokosowego, dodaj 2 łyżeczki czerwonej pasty curry i starannie wymieszaj.
Krok 2
Dolej pozostałą część mleka kokosowego i dosyp cukier. Całość doprowadź do wrzenia. Gotuj 5 minut.
Krok 3
Wrzuć krewetki, gdy po 2 minutach będą gotowe, dodaj sos rybny i bazylię, dobrze wymieszaj.
Krok 4
Gotowe danie posyp posiekaną drobno dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























