Miłosne krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miłosne krewetki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 pęczek

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W woku podgrzej 0,5 puszki mleka kokosowego, dodaj 2 łyżeczki czerwonej pasty curry i starannie wymieszaj.

Krok 2

Dolej pozostałą część mleka kokosowego i dosyp cukier. Całość doprowadź do wrzenia. Gotuj 5 minut.

Krok 3

Wrzuć krewetki, gdy po 2 minutach będą gotowe, dodaj sos rybny i bazylię, dobrze wymieszaj.

Krok 4

Gotowe danie posyp posiekaną drobno dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miłosne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miłosne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miłosne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miłosne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miłosne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miłosne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miłosne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miłosne krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej