Tempura panierka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tempura panierka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

1 szczypta

3 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj delikatnie mąki, sól i wodę tak by pozostały grudki. Wody wlej według konsystencji. Ciasta powinno być gęstsze od naleśnikowego.

Krok 3

W tak przygotowanej masie obtaczamy warzywa czy owoce i smażymy na głębokim oleju.

Krok 2

Ubij tylko białka z jajek na sztywną pianę. Delikatnie pomieszaj ciasto z pianą z białek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej