Składniki
1 szklanka
0.5 szklanki
null
3 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj delikatnie mąki, sól i wodę tak by pozostały grudki. Wody wlej według konsystencji. Ciasta powinno być gęstsze od naleśnikowego.
Krok 3
W tak przygotowanej masie obtaczamy warzywa czy owoce i smażymy na głębokim oleju.
Krok 2
Ubij tylko białka z jajek na sztywną pianę. Delikatnie pomieszaj ciasto z pianą z białek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej