Tempura panierka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tempura panierka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

null

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj delikatnie mąki, sól i wodę tak by pozostały grudki. Wody wlej według konsystencji. Ciasta powinno być gęstsze od naleśnikowego.

Krok 3

W tak przygotowanej masie obtaczamy warzywa czy owoce i smażymy na głębokim oleju.

Krok 2

Ubij tylko białka z jajek na sztywną pianę. Delikatnie pomieszaj ciasto z pianą z białek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej