Tempura panierka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tempura panierka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

null

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj delikatnie mąki, sól i wodę tak by pozostały grudki. Wody wlej według konsystencji. Ciasta powinno być gęstsze od naleśnikowego.

Krok 3

W tak przygotowanej masie obtaczamy warzywa czy owoce i smażymy na głębokim oleju.

Krok 2

Ubij tylko białka z jajek na sztywną pianę. Delikatnie pomieszaj ciasto z pianą z białek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej