Tempura panierka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tempura panierka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

1 szczypta

3 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj delikatnie mąki, sól i wodę tak by pozostały grudki. Wody wlej według konsystencji. Ciasta powinno być gęstsze od naleśnikowego.

Krok 3

W tak przygotowanej masie obtaczamy warzywa czy owoce i smażymy na głębokim oleju.

Krok 2

Ubij tylko białka z jajek na sztywną pianę. Delikatnie pomieszaj ciasto z pianą z białek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tempura panierka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej