Składniki
1 sztuka
5 sztuk
5 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet rozmrozić.
Krok 2
Patelnie postawić na gazie i nalać oleju.
Krok 3
Filet przyprawić przyprawą a następnie ostrożnie solić i pieprzyć.
Krok 4
Rozbić jajko do miski i mieszać potem obtoczyć w jajku filet a następnie w bułce tartej.
Krok 5
Warzywa wrzucić na patelnię po 5 min. filet i smażyć aż będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej