
Składniki
50 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
1 sztuka
5 sztuk
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet rozmrozić.
Krok 2
Patelnie postawić na gazie i nalać oleju.
Krok 3
Filet przyprawić przyprawą a następnie ostrożnie solić i pieprzyć.
Krok 4
Rozbić jajko do miski i mieszać potem obtoczyć w jajku filet a następnie w bułce tartej.
Krok 5
Warzywa wrzucić na patelnię po 5 min. filet i smażyć aż będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej