
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
null
25 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chili przekrój na pół, usuń pestki, drobno posiekaj i podsmaż.
Krok 2
Dodaj sos sojowy, sok limonki, cukier, mleko kokosowe i masło orzechowe. Dopraw.
Krok 3
Filety rozdrobnij, dodaj sos sojowy, pastę curry, sok limonki, zmiażdżony ząbek czosnku, białko, pokruszone listki limonki i 3 łyżki posiekanej kolendry. Wymieszaj.
Krok 4
Z pasty ulep około 10 kulek, rozpłaszcz je na placki.
Krok 5
Smaż partiami po 4 minuty z każdej strony, osącz, ułóż na liściach sałaty. Podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























