
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
null
25 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chili przekrój na pół, usuń pestki, drobno posiekaj i podsmaż.
Krok 2
Dodaj sos sojowy, sok limonki, cukier, mleko kokosowe i masło orzechowe. Dopraw.
Krok 3
Filety rozdrobnij, dodaj sos sojowy, pastę curry, sok limonki, zmiażdżony ząbek czosnku, białko, pokruszone listki limonki i 3 łyżki posiekanej kolendry. Wymieszaj.
Krok 4
Z pasty ulep około 10 kulek, rozpłaszcz je na placki.
Krok 5
Smaż partiami po 4 minuty z każdej strony, osącz, ułóż na liściach sałaty. Podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej