Placki z ryby z ostrym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z ryby z ostrym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

null

25 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili przekrój na pół, usuń pestki, drobno posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Dodaj sos sojowy, sok limonki, cukier, mleko kokosowe i masło orzechowe. Dopraw.

Krok 3

Filety rozdrobnij, dodaj sos sojowy, pastę curry, sok limonki, zmiażdżony ząbek czosnku, białko, pokruszone listki limonki i 3 łyżki posiekanej kolendry. Wymieszaj.

Krok 4

Z pasty ulep około 10 kulek, rozpłaszcz je na placki.

Krok 5

Smaż partiami po 4 minuty z każdej strony, osącz, ułóż na liściach sałaty. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Risotto z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej