Placki z ryby z ostrym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z ryby z ostrym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

null

25 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili przekrój na pół, usuń pestki, drobno posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Dodaj sos sojowy, sok limonki, cukier, mleko kokosowe i masło orzechowe. Dopraw.

Krok 3

Filety rozdrobnij, dodaj sos sojowy, pastę curry, sok limonki, zmiażdżony ząbek czosnku, białko, pokruszone listki limonki i 3 łyżki posiekanej kolendry. Wymieszaj.

Krok 4

Z pasty ulep około 10 kulek, rozpłaszcz je na placki.

Krok 5

Smaż partiami po 4 minuty z każdej strony, osącz, ułóż na liściach sałaty. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej