Placki z ryby z ostrym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z ryby z ostrym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

null

25 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili przekrój na pół, usuń pestki, drobno posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Dodaj sos sojowy, sok limonki, cukier, mleko kokosowe i masło orzechowe. Dopraw.

Krok 3

Filety rozdrobnij, dodaj sos sojowy, pastę curry, sok limonki, zmiażdżony ząbek czosnku, białko, pokruszone listki limonki i 3 łyżki posiekanej kolendry. Wymieszaj.

Krok 4

Z pasty ulep około 10 kulek, rozpłaszcz je na placki.

Krok 5

Smaż partiami po 4 minuty z każdej strony, osącz, ułóż na liściach sałaty. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej