Placki z ryby z ostrym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z ryby z ostrym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

25 dekagramów

null

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili przekrój na pół, usuń pestki, drobno posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Dodaj sos sojowy, sok limonki, cukier, mleko kokosowe i masło orzechowe. Dopraw.

Krok 3

Filety rozdrobnij, dodaj sos sojowy, pastę curry, sok limonki, zmiażdżony ząbek czosnku, białko, pokruszone listki limonki i 3 łyżki posiekanej kolendry. Wymieszaj.

Krok 4

Z pasty ulep około 10 kulek, rozpłaszcz je na placki.

Krok 5

Smaż partiami po 4 minuty z każdej strony, osącz, ułóż na liściach sałaty. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z ryby z ostrym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej