Sałatka z zieloną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zieloną fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
187 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

236 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 plastry

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż fasolkę na łyżce oliwy z posiekanym czosnkiem.

Krok 2

Pokrój boczek lub wędlinę w paski. Podsmaż na patelni bez tłuszczu, a następnie wystudź.

Krok 3

Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w grube plastry, natomiast dymkę ze szczypiorkiem posiekaj. Połącz je z fasolką oraz boczkiem, po czym całość wymieszaj.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i dodaj do sałatki. Udekoruj ją gałązkami szczypiorku i oprósz pieprzem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej