Sałatka z zieloną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zieloną fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
187 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

236 osób wydrukowało

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 plastry

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż fasolkę na łyżce oliwy z posiekanym czosnkiem.

Krok 2

Pokrój boczek lub wędlinę w paski. Podsmaż na patelni bez tłuszczu, a następnie wystudź.

Krok 3

Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w grube plastry, natomiast dymkę ze szczypiorkiem posiekaj. Połącz je z fasolką oraz boczkiem, po czym całość wymieszaj.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i dodaj do sałatki. Udekoruj ją gałązkami szczypiorku i oprósz pieprzem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej