Sałatka z zieloną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zieloną fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
187 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

236 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 plastry

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż fasolkę na łyżce oliwy z posiekanym czosnkiem.

Krok 2

Pokrój boczek lub wędlinę w paski. Podsmaż na patelni bez tłuszczu, a następnie wystudź.

Krok 3

Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w grube plastry, natomiast dymkę ze szczypiorkiem posiekaj. Połącz je z fasolką oraz boczkiem, po czym całość wymieszaj.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i dodaj do sałatki. Udekoruj ją gałązkami szczypiorku i oprósz pieprzem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej