Sałatka z zieloną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zieloną fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
187 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

236 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 plastry

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż fasolkę na łyżce oliwy z posiekanym czosnkiem.

Krok 2

Pokrój boczek lub wędlinę w paski. Podsmaż na patelni bez tłuszczu, a następnie wystudź.

Krok 3

Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w grube plastry, natomiast dymkę ze szczypiorkiem posiekaj. Połącz je z fasolką oraz boczkiem, po czym całość wymieszaj.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i dodaj do sałatki. Udekoruj ją gałązkami szczypiorku i oprósz pieprzem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej