Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
3 plastry
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
null gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż fasolkę na łyżce oliwy z posiekanym czosnkiem.
Krok 2
Pokrój boczek lub wędlinę w paski. Podsmaż na patelni bez tłuszczu, a następnie wystudź.
Krok 3
Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w grube plastry, natomiast dymkę ze szczypiorkiem posiekaj. Połącz je z fasolką oraz boczkiem, po czym całość wymieszaj.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i dodaj do sałatki. Udekoruj ją gałązkami szczypiorku i oprósz pieprzem. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej